Майчинство

Направете математиката забавна с помощта на лего

Математиката развива креативност, въображение и логическо мислене

16.12.2015г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато възпитават децата си, родителите се стремят да развият у тях редица качества. Креативността и аналитичното мислене са едни от тях, а математиката е една от науките, която може да помогне за развиването им.

Тъй като ученето трябва да бъде забавно, увлекателно, да събужда интерес, а не страх или отегчение, важно е как децата ще се запознаят с първите математически задачи. От подхода на учители и родители, зависи дали математиката ще бъде любим предмет в училище или не.

Днес споделяме една чудесна стратегия за забавна математика с помощта на лего. Оказва се, че конструкторите са феноменална супер играчка, която може да стимулира детската креативност, въображение и логическо мислене.

Свързани статии

Алисия Цимерман е учител по професия и е открила как да включи лего като помощно средство в учебния процес с по-малките ученици.

Нейната идея бързо се превръща в любима на децата, а положителните резултати не закъсняват. Споделяме няколко насоки за това как и вие може да използвате силата на конструктора.

За първата идея вземете лист хартия и начертайте таблица. Тук може да направите събирането забавно. В горните два правоъгълника се поставят фигурки от конструктор, а в резултат се слага такава част от лего, която показва общия сбор.

Таблицата за умножение затруднява някои деца, но с лего математиката е лесна и забавна.

От по-лесни задачи, математиката започва постепенно да става по-сложна, но отново с конструктор може да направите уроците по-разбираеми.

Снимки и идея: scholastic.com

Коментирай