Семейство

Коя е най-удобната поза за сън по време на цикъла?

Според повечето жени

29.09.2016г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Месечният цикъл на жените е периодът, в който раздразнението, болките, спазмите и множеството неразположения помрачават всичко около една жена. През нощта кошмарът се задълбочава, защото не можете да спите нормално от болки, а и неведнъж се случва превързочните ви материали да пропуснат течност.

Чудите се каква поза да заемете. Въртите се цяла нощ, а адът не свършва, поне не и в първите дни на цикъла. Учени съветват дамите да опитат да спят предимно в ембрионална поза, когато са в цикъл. Това намалява значително болките, спазмите и протичането. Заемате ембрионална поза като свивате краката в коленете възможно най-близо до тялото и обгръщате коленете си с ръце.

Приложението за проследяване и изчисляване на месечния цикъл Clue: Period and Ovulation Tracker помогнало на изследователите да анализират събраните данни, пише goodhousekeeping.com.

Снимка: iStock

Тази поза действа благотворно, защото при нея се притискат коремните мускули. Това дава възможност за намаляване на болките и спазмите в гладката мускулатура.

Все пак съществуват някои притеснения относно други проблеми, които могат да възникнат при спане в тази поза за дълъг период от време. Могат да се появят гръбначни изкривявания, болки, схващания, раздразнения в периферни и централни нерви. Причината е в извития гръбнак при тази поза.

Въпреки тези притеснения, много жени споделят, че тази поза им е най-удобна по време на менструалния цикъл. Разбира се, в зависимост от индивидуалните предпочитания може да сменяте напълно свободно позата си през нощта.

Коментирай