Семейство

Как да подобрите вашата карма?

Бъдете свързан със света около вас

30.09.2016г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за кармата. Чували сме, че тя бива добра или лоша. Според разбирането за кармата, всяко наше действие ѝ влияе, тя може да се променя в зависимост от това, което правим или не правим.

Мислите и действията ни се отразяват изключително силно на кармата ни и не бива да ги подценяваме. Те са като ехо. Това какво мислим и правим оформя нашия вътрешен свят, но и външния. Искате ли да подобрите вашата карма? Следвайте тези съвети.

Фокусирайте се върху вашите цели

Един от най-добрите начини, по които може да привлечете добра карма в живота си е, като се фокусирате върху целите, които вече следвате или сте начертали за себе си. Това означава наистина да бъдете стриктни и да не позволявате нищо да ви отклони от тях.

Разбира се, балансът между плановете ви, почивката, личния живот е много важен, когато искате да поканите успеха в живота си. Винаги ще има някой и друг неуспех, който ще се появи на пътя ви. Приемете го като усъвършенстване, а не като спънка.

Бъдете свързан със света около вас

Това означава да бъдете свързан към настоящия момент в живота си. Бъдете тук и сега, не в миналото или в бъдещето. Ако не съумеете да се разделите с миналото, никога няма да успеете да живеете в настоящето, да вземете всички възможности от него, които ви се предлагат.

Времето се променя, затова не правете и грандиозни планове за бъдещето. За да бъде вашата карма положителна, живейте всеки ден, живейте със страст, с любов към всичко, с желание да имате още и още от красотите на света, които ви заобикалят.

Поемайте отговорности

Друг много важен момент в живота ви, когато искате кармата ви да бъде положителна е това да бъдете отговорни за нещата, които правите. Трябва да знаете, че в даден момент ще се наложи да се изправите пред нещо, което сте създали. За съжаление не всеки е в състояние да поеме отговорност за действията си.

Това как се отнасяме към другите например почти винаги се връща към нас със същата вибрация, с която сме го предали на отсрещната страна. Не забравяйте, че дори и да сте дали добро, а в замяна да ви връщат обратното е важно да запазите положителната нагласа. Трудно е, но се опитайте.

Научете се да се надсмивате на себе си

Смирението е от съществено значение за постигането на добра карма в живота. Смирението включва и това да съумеем да се надсмеем над собствените си недостатъци. Само тогава ще можем да посрещнем критиките в живота и да отсеем тези, които са градивни.

Не приемайте всичко на сериозно, научете се да се смеете и на трудните моменти и на спънките. Само така ще се научите на смирение, а то ще ви донесе вътрешен мир и добра карма.

Свързани статии

Научете се да бъдете мили с другите

Искате да привлечете добра карма в живота си? Тогава се научете да бъдете мили с хората край вас. Най-напред трябва да започнете да обичате себе си, защото любовта към Аз-а е от ключово значение. След това бъдете учтиви и мили с другите, дори с враговете си.

Сами ще видите как ще престанете да изпитвате излишен товар, негативна емоция. Колкото повече сте мили към себе си, толкова по-лесно ще се научите да прилагате това настроение и към хората край вас.

Снимка: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Няма как да подобря кармата си. Аз съм краят на реинкарнацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар