Семейство

4 идеи за забавни детски закуски

За един положителен старт на деня

19.04.2017г. / 13 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Закуската е първото и най-важно хранене, особено за децата. Малките искат да хапват любимите си закуски, докато родителите се стремят да им създадат едно балансирано и полезно хранене за деня. Плодовете са част от полезните храни, които децата често пропускат.

Свързани статии

Днес споделяме 4 идеи за забавни закуски. Тях няма как да хапвате всеки ден, но са една добра основа на други забавни предложение за закуска за цялото семейство. Децата ще се забавляват истински и ще хапнат от полезните и вкусни плодове.

Най-напред изпечете филийките в тостер. За първата идея ще ви трябва фъстъчено масло. Най-добре е да ползвате био. След като намажете филийката поставете няколко кръгчета банан и сини боровинки. Ще се получи мече.

Децата обичат течен шоколад намазан върху филийка. Ето една идея как да направите образ на маймунка.

В сезона на ягодите, ето как да сервираме полезните плодове на децата. Намажете филийката с крема сирене, подредете нарязаните плодове, едно бадемче, банан и боровинки. Получава се бухалче.

За да направите лисичка ще ви трябват крема сирене, фъстъчено масло и свежи плодове. Лесни, бързи, забавни и вкусни идеи. За един положителен старт на деня.

Снимки: Facebook

Коментирай