Меню

Пухкави ябълкови палачинки с рикота

12 юли 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ябълкови палачинки с рикота
40 мин.

  • Порции: 10

Една интересна и лесна рецепта за изпълнение ви предлагаме днес. Опитайте ябълковите ни палачинки с рикота за разнообразие, блаженство и чудесен вкус. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купа смесете сухите съставки и разбъркайте с телена бъркалка. 
  2. В друга купа разбийте яйцето с мътеницата, рикотата, захарта и ванилията. 
  3. Добавете сухите съставки и разбийте с миксер до гладка смес. 
  4. В друга купа смесете малко канела, 1 супена лъжица захар и разбъркайте. 
  5. Почистете и нарежете ябълката на колелца. 
  6. Оваляйте я в сместа с канелата и захарта. 
  7. В тиган на силен огън загрейте 1 чаена лъжица масло. 
  8. В тигана поставете по две колелца от ябълката, като готвите по 1-2 минути, докато омекнат. 
  9. След това с помощта на черпак покрийте колелцата с малко от сместа за палачинки. 
  10. Гответе по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. 
  11. Повторете това с всички колелца ябълка, докато тестото свърши. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай