Семейство

7 знака, че сте успешни, дори и да не го осъзнавате

Приемате провала като вид урок

03.12.2017г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се замислим, почти всичко в живота ни е преходно. Може би само емоциите са тези, които цял живот се задържат в живота ни, а някои от тях, дори на подсъзнателно ниво продължават да оказват влиянието си. Искаме да се чувстваме удовлетворени, щастливи, да се наречем успешни.

В следващите редове ще видите 7 въпроса. Ако може да отговорите поне на три с положителен отговор или на всички, това показва, че сте успешни, дори и на този етап от живота си да не го осъзнавате.

Имам ли близки приятели?

За съжаление в наши дни, близките приятелства са рядкост. Едно проучване показва, че броят на приятелите, с които хората могат да говорят за важни и интимни неща, е намалял значително през последните 20 години. Ако имате двама или трима близки приятели, вие сте доста щастливи. Те не само правят вашия социален живот по-богат, но имат положителен ефект върху здравето и дълголетието.

Мога ли да избера хората, които ме заобикалят?

Доста е трудно да имаме в обкръжението си само позитивно настроени личности. Макар и такива да са част от живота ни, не липсват вечните песимисти, егоистите, интригантите. Но самите ние сме избрали да бъдем заобиколени от такива хора.

Те са част от нашия професионален и личен живот, защото ние самите сме им позволили да останат в него. Вярно е, че в работата е сложно да нямаме общуване с негативните личности, но можем да ограничим до минимум контактите си с тях.

Защо разхвърляните хора трябва да се гордеят?

Успешните хора привличат успешни хора. Достойните хора са привлечени от ценни хора. Добрите хора искат да бъдат заобиколени от добри хора. Амбициозните служители искат да са лидери. Ако сте заобиколени от хората, с които вие сте поискали, вие сте доста успешни.

Разполагам ли с достатъчно пари, за да направя положителна промяна?

Много хора живеят от заплата до заплата, така че често поради липса на пари те трябва да избират между важните неща. Ако започнете да печелите достатъчно пари и харчите разумно, тогава може да правите положителни промени и с това да сте по-успешни, отколкото си мислите.

Приемам ли провала като вид урок?

Никой не иска да се проваля. Въпреки това неуспехите ни учат на важни уроци и ни помагат да станем по-добри. В живота ни винаги ще има изкушения и препятствия, но в крайна сметка постоянството е печелившата формула. Всеки успешен човек е имал безброй неуспехи. Ако приемете някакъв провал, ако научите нещо от него и поемете отговорността да не се случва отново, тогава сте успешен човек.

3-те зодии с най-силна интуиция

Искам ли да дам?

Хората могат да бъдат разделени на две основни групи – тези, които приемат и онези, които дават. Не е учудващо, че успелите хора предпочитат да дават, отколкото само да взимат. Те приемат помощ, когато се налага и когато им се предложи, но не забравят и какво могат да направят за другите хора. Това разбира се ги прави и по-щастливи личности.

Свързани статии

Нуждая ли се от чужда оценка?

Ако не търсите постоянно похвала и одобрение от другите, това е знак, че сте успешни. Това показва, че се гордеете със себе си. Вашето щастие не е породено само от постиженията ви, а и заради това, че можете да приветствате и останалите за техните успехи. Нямате нужда от слава, от постоянна надпревара с другите, защото знаете какво сте постигнали.

Знаете ли каква е целта ви?

Успешните хора имат цели и следователно са успешни, ангажирани, страстни и безстрашни в тяхното следване. Ако сте открили вашата цел, ако сте открили какво ви вълнува, кое ви дава енергия от самото начало на деня, тогава сте успешни. Независимо от това колко печелите или какво мислят другите хора за вас.

Снимка: iStock

Коментирай