Семейство

6 неща за незабравим секс, от които се нуждае всяка жена

Увереност в себе си

28.02.2020г. / 12 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е едно от най-приятните преживявания, които се случват между двама души. Той ни помага да се свържем на едно друго емоционално ниво, да намалим стреса, да подобрим здравето на сърцето, да засилим имунитета си. Сексът е важен за поддържането на силна и здравословна връзка. Кои са 6-те неща, от които се нуждае всяка жена, за да бъде сексът незабравим, вижте в следващите редове.

Използвайте правилните продукти, за да правите секс по-удобно

Вагиналната сухота е нещо, което може да се случи на всяка жена и не бива да изпитвате срам. Това е част от човешката биология. Ако искате преживяванията в спалнята да бъдат незабравими, научете се да се грижите правилно за вашите полови органи.

За да подпомогнете процеса, използвайте подходящи лубриканти. Това правило важи и ако практикувате анален секс.

5 причини да правите секс по време на цикъл

Не се страхувайте/срамувайте да споделите какво ви харесва

В добрия секс всичко опира до добрата комуникация. Не се страхувайте да споделите на партньора си за вашите лични предпочитания. Бъдете честни за нещата, които ви харесват и за нещата, които са ви неприятни. В началото може да ви е неудобно да говорите за тези неща, но ако с любимия сте на една и съща вълна по отношение на секса, всичко ще бъде наред.

Защо интимността е повече от секса

Водете здравословен начин на живот, за да подпомогнете преживяванията в спалнята

Сексът освен приятно изживяване е и интензивно физическо действие, изискващо определено ниво на физическа подготовка. Редовният спорт е най-доброто нещо за подобряване на стабилността, издръжливостта, силата и гъвкавостта.

Емоционално доверие и сигурност с партньора

Сексът винаги е по-приятен, когато се прави с някого, с когото чувстваме дълбока и интимна емоционална връзка. Ето защо в едни любовни взаимоотношения е от съществено значение да изградим усещане за емоционално доверие и сигурност с партньора. Това оказва влияние върху качеството на вашите взаимоотношения на всякакво ниво.

Свързани статии

Повече увереност в себе си

В една нова връзка ще ви отнеме повече време, за да се отпуснете напълно и да се насладите на секса. Някои жени и в дълги връзки не успяват да преодолеят някои бариери. Вашето сексуално удоволствие ще бъде притъпено, ако сте несигурна в себе си, било то за външността или това, което правите в леглото. Ето защо повярвайте в своята сексуалност.

Обърнете внимание на начина си на хранене

Знаете ли, че има полезни храни, които могат да стимулират сексуалното желание? Изследвания показват, че фитонутриентите, които се откриват например в динята, могат да помогнат за повишаване на либидото. Същите ефекти могат да бъдат предизвикани от храни, които са богати на витамин С, като например цитрусови плодове. Тук може да видите още няколко храни, с които да повишите желанието си за секс.

Коментирай