Интимно

3 неща, без които връзката няма да оцелее

Не чакайте поводи да сте щастливи заедно, а ги създавайте

24.04.2020г. / 12 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки иска да има щастлива и изпълнена с любов връзка. Такива взаимоотношения ни карат да се чувстваме не просто пълноценни и обичани, но и здрави във физически и емоционален смисъл.

За да просъществува връзката в хармония обаче са нужни много компромиси, разбирателство, способност за приемане на несъвършенствата на другия, въздържане от желание да променим партньора си.

4 причини връзката ви да не е хармонична

Може да се изброяват много необходимости във връзката, но определено могат да се посочат 3 неща, без които щастливите и хармонични взаимоотношения не биха могли да просъществуват.

Партньорство и принадлежност

Неслучайно участниците в една връзка се наричат партньори. Това не е просто дума, казана в пространството, определение, което е дадено, защото няма друга подходяща дума. Напротив. За да просъществува една връзка в истинския ѝ смисъл, тя трябва да се базира на партньорските взаимоотношения. Връзката би се зародила, развила и разцъфнала, само ако си партнираме. Тя е съюз, който със или без подпис се нуждае от отдаване, сигурност, закриляне на общите ценности.

За да се чувстват партньорите щастливи и обичани, най-напред трябва да показват своята принадлежност един към друг. Това не означава да се държат господарски, сякаш другият е тяхно притежание. Тъкмо обратното – да се отнасят по начин, който казва „аз съм твоята опора, стена, на която да се опреш, както и ти на мен“. Ако връзката е базирана на такъв тип отношения, неминуемо ще има успех.

Отдаденост

Всеки изпитва нужда да усеща отдадеността на партньора си. Да усещаш, че си приет какъвто си, че си обичан и че някой е готов да застане до теб във всякакви моменти, е чувство по-силно от сигурност и топлота. То е всеотдайна любов. Звучи идеалистично, но ако съумеем да изградим поне частица от тази идилична отдаденост, връзката има своето добро бъдеще.

Навици, които провалят връзката

Свързани статии

Емоционална подкрепа и оценка

Друга огромна човешка нужда, която почти всеки изпитва, е да бъде оценен от партньора си, да усеща неговата подкрепа. Нищо в живота няма смисъл, ако любимият ти човек не ти каже браво за малките ти успехи.

Давайте си подкрепа. Карайте партньора си да се чувства оценен във всеки момент, в който го заслужава. Не пропускайте похвалите. Здравословната щастлива връзка е тази, в която и двамата партньори демонстрират емоционалната си подкрепа в трудни и радостни моменти.

Давайте си големи топли прегръдки. Разсмивайте другия, когато виждате, че се чувства зле. Не чакайте поводи да сте щастливи заедно, а ги създавайте.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )