Семейство

6 неща според индийските мъдреци, които да не споделяте

Пазете идеите си за себе си

29.08.2023г. / 11 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кое бе последното нещо, което споделихте на приятел, познат, колега? Често в щастието и в тъгата си сме склонни да споделяме. Въпреки че от споделянето донякъде има полза, според индийските мъдреци има неща, които е добре да запазим в тайна. Кои са те и защо е добре да не разказваме за тях, вижте в следващите редове.

1. Не разкривайте проблемите на вашето семейство

Всичко, което се случва в семейството, трябва да остане там. Въпреки че в споделянето можете да намерите вид облекчение, когато разказвате за вашите проблеми, те изглеждат по-големи, отколкото всъщност са.

2. Не се хвалете за добрините, които сте направили

Никой не харесва хората, които парадират с добрите си дела. Най-доброто нещо, което може да направите е да запазите вашите действия за себе си.

3. Не казвайте всичко, което чувате

Всеки може да се окаже в ситуация, в която чува нещо, дори понякога да не го желае. Важно е да подминете чутото, особено ако то е негативно. Слушането на лоши и негативни приказки може да повлияе негативно и ще отнеме от положителната ви енергия. Не приемайте този товар.

4. Пазете идеите си за себе си

Помнете, идеите ви за бъдещето са нещо лично. Какво планирате да правите в бъдеще, е ваше и интимно. Няма такова нещо като перфектна идея. Ето защо, всичко, което планирате, избирате да правите в близкото бъдеще, може да бъде саботирано от завистливи хора. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да завършите проектите си и след това да говорите за тях.

Свързани статии

5. Не разкривайте въпроси, свързани с вас самите

Има много неща, които трябва да запазим за себе си. Въпроси, свързани с нашите навици, моментите на размисъл, в които оставаме насаме със себе си. Няма смисъл от това да ги разкривате на другите.

6. Не се хвалете с малките си победи

Спазвате диета вече втора седмица, а тя дава и добри резултати или пък сте получили малко повишение на заплатата... Чудесно, но запазете тези малки победи за себе си. Това може да бъде възприето като самохвалство или пък ще се намери някой, който да пречи на усилията ви. Продължавайте напред към нови върхове.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
te zatova i indiicite sa tolkova naprednali , za6toto imat podovna filosofia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар