Семейство

Съвети за любовта и брака от двойки, женени от 50 години

Как да сбъднем обещанието „докато смъртта ни раздели“?

25.12.2019г. / 05 48ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато за първи път тръгнете по пътеката на брака, хората ще ви дават всякакви съвети, като „не си лягайте сърдити“, „не забравяйте, че сте един екип“, „правете компромиси, иначе няма да сте щастливи“. В етапа на „медения месец“, през който сте все още влюбени, тези съвети надали ще ви трябват. Те ще са ви нужни след това, когато страстта и любовта се уталожат и се превърнат в обич, придружена с куп задължения и условности.

Съвети за брака, които да предадете на дъщеря ви

С все по-нарастващия брой на разводите няма как да не се запитаме как дълго женените двойки успяват да съхранят щастието и брака си. Какво по-различно правят те, за да успеят да спазят обещанието „докато смъртта ни раздели“?

Ето отговорите от самите тях. Двойки с дългогодишен брак споделят своите тайни в любовта пред сайта bestlifeonline.com.

10 причини за брак без секс

„Нека партньорът ви знае, че мислите за него през деня“

„Ако искате партньорът ви и вие да се чувствате желани, обичани и важни за другия, напомняйте му го през деня. Пишете си съобщения или се чувайте набързо по телефона. Не е задължително да си пращате любовни писма, ако не ви е присъщо. Достатъчно е да покажете на любимия си човек, че мислите за него. Просто го попитайте нещо или му споделете момент от деня си, който ви е впечатлил.“Бевърли Палмър, професор по психология, омъжена от 50 години.

Съвети за брака от един разведен мъж

„Научете се как да правите компромиси“

„Компромисите са неизменна част от брака. Те са необходими, защото без тях всеки ще настоява нещата да се случват по неговия начин без да се интересува от чувствата и мнението на другите. И не трябва просто да правите компромиси и да преглъщате неща, които са ви крайно неприятни. Важно е да се научите как да правите тези компромиси, така че нито да наранявате себе си и да ощетявате чувствата си, нито да засягате партньора си. Същото трябва да се научи да прави и половинката ви.“Анна Поланте, омъжена за съпруга си Аниело от 58 години.

„Бъдете физически привързани един към друг“

„Да накарате партньора си да се чувства желан е много по-ценно от това да изслушвате и да се опитвате да задоволите нуждите му. Физическото отдаване е много важно, но емоционалното има по-голяма тежест в дългосрочен план.“Шейла Рехтшафер, омъжена от 56 години.

Каква е тайната на щастливия брак според мъжете?

„И завършете вечерта с позитивна емоция“

„Преди да си легнете и да угасите лампите, създайте положителна атмосфера. Пошегувайте се, засмейте се, за да разсеете несъгласията, които допреди малко са предизвикали спор помежду ви. Не задълбавайте в проблемите точно преди лягане.“, добавя Берт, съпругът на Шейла.

Свързани статии

„Наслаждавайте се на компанията си“

„Работа, социални ангажименти, семейни връзки и отношения – всички те се състезават за вашето време и внимание. Не пренебрегвайте съпруга или съпругата си заради тях. Отделяйте време да си правите компания само двамата. Едно от най-важните неща в брака е да се наслаждавате на нещата, които правите заедно.“Том Уилбър, женен от 49 години.

Важни съвети за младоженци

„Поддържайте приятелството във връзката си“

„С напредването на връзката ви, не забравяйте да останете приятели и да поддържате приятелството си. Най-успешните връзки са тези, в които приятелството и любовта съжителстват съвместно. Когато сте едновременно приятели и партньори в любовта, проблемите изглеждат по-лесно решими.“Барбара Адоф, омъжена от 47 години.

10 тайни на дългогодишния брак

„Превръщайте всичко в среща“

„Всеки приятен момент от живота ви може да се превърне в среща, с която да заздравите още повече връзката си. Не е нужно да го планирате, просто трябва да хванете момента. Винаги, когато сте заедно, правите нещо или отивате някъде, отнасяйте се към времето, прекарано заедно като към среща“, казва Бил, съпругът на Барбара.

Индийски съвети за щастлив брак от семейство с 87 години стаж

Коментирай
Свободно време