Националният природонаучен музей при БАН ви кани на „Изследователска ваканция в музея“.
Започваме в петък, на 19 юни 2020, когато всички деца и ученици, които ни посетят ще получат подарък-изненада, за да отбележим заедно началото на лятната ваканция.

Продължаваме с „Изследователска ваканция в музея“, която и тази година предлага възможност на ръководителите на занимални и градски лагери да посетят нашите образователни ателиета с групи ученици на възраст от 6 до 14 години.

Всяка седмица от понеделник до събота, между 10:00 и 17:00 часа нашите учени и експерти ще ви посрещнат с интересни истории, свързани с природата и образователна игра по съответната тема. Продължителността на едно занимание е между 60 и 90 минути. Последното занимание за деня започва в 15:30 ч. Необходимо е предварително запазване на дата и час на тел. 0879226573. Заниманията се провеждат в залите на музея или на открито в градските градини до музея. Изберете си тема на заниманието от каталога ни, който се актуализира периодично и може да разгледате тук: http://www.nmnhs.com/museum-vacation-themes-bg.html

От предложението ни може да се възползват и семейства или групи, придружени от родители. Ако имате специален повод и искате да изненадате своите деца, изберете образователната игра-беседа с подарък. Участниците в играта получават карта с маркирани находки по определен маршрут в експозицията на музея. По време на обиколката с нашия екскурзовод, те трябва да открият и запишат скритите думи от указателните табели на маршрута. Докато се забавляват, децата научават интересни факти за света на животните, а в края на обиколката получават символичен подарък.

Повече за условията и цените на заниманията може да видите в сайта на музея: http://www.nmnhs.com/visit-us-bg.html

Все още може да разгледате и нашите временни изложби: „В света на растенията“ – флористични рисунки на ас. Асен Игнатов във фоайето на музея и „Биоразнообразието на Антарктика“ с морски организми, събрани от о-в Ливингстън по време на XXVII Българска антарктическа експедиция, изложени в зала „Риби“ на втория етаж.