Семейство

Трикове за лесна употреба на бебешката количка

Практични съвети, които ще улеснят живота ви, когато сте на разходка с малчугана в градска среда, в парка или на почивка

16.04.2021г. / 13 02ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Поставени пред избора „бебешки колички“ лесно можете да изпаднете в ситуация на колебание. А в случай, че вече сте се сдобили с превозно средство за своето бебе за следващата година, е добре да знаете, че има трикове, които улесняват употребата му. Това са ценни, практични съвети, които ще улеснят живота ви, когато сте на разходка с малчугана в градска среда, в парка или на почивка.

По-лесен захват за повече сигурност

Да, важно е бебето да бъде в безопасност и да изпитва комфорт в количката, но и вие сте важни. Накратко, удобството на управление засяга предимно Вас и именно от него зависи сигурността на детето. Ако дръжката на количката не осигурява нужния добър захват, изпотява ръцете ви или просто е твърде гладка за стабилен захват, можете да използвате специална грип лента. Увийте с нея зоните на захват и управлението на возилото ще бъде далеч по-лесно и контролирано. Грип лента можете да откриете в спортни магазини, където артикулът се продава за ракетни спортове – тенис, бадминтон и други.

Компактни идеи за багаж

В случай, че обичате да пазарувате, вероятността да се наложи да практикувате това свое хоби, когато сте с детето си в бебешката количка, е голяма. Не всички модели предлагат възможност за пренасяне на допълнителни чанти, багажно отделение и прочее. Уникално решение в този случай е да използвате карабинери. Това средство, използвано от катерачи и при туристически дейности, е доказано здраво и ще позволява окачването дори и на по-тежки торби.

Охлаждане през летните дни

Комфортът в една бебешка количка може да бъде подобрен в летните жеги, които пречат на удобството на детето. Специални охлаждащи подплънки и възглавнички могат да бъдат лесно прибавени към интериора на количката. Също добър вариант е и монтирането на специален малък вентилатор, работещ с помощта на батерия, който да създава приятно течение по време на разходката в горещ ден. Не забравяйте да монтирате вентилатора на напълно безопасно разстояние от детето.

Светлоотразителни ленти

Те са подобни на лентите, които пътните работници имат по екипировката си, и ще ви вършат страхотна работа по време на разходките след залез. Светлоотразителните ленти са помощни добавки, които могат лесно да се прикрепят към габаритите на количката. Така, дори в тъмните части на деня, бебешката количка ще бъде видима за превозните средства, колоездачите и други участници в движението на пътя.

Допълнителни държачи за течности

Подсигурете се с държач за чаша за вода, кафе, чай или друга течност. Детето може да ожаднее по всяко време през горещите дни. Едва ли ще ви бъде приятно да спирате и да се навеждате всеки път, когато то проплаче за още вода. Ето защо държачът за бебешка бутилка ще ви спести време и неудобства.

Коментирай