Семейство

5 навика, разкриващи тайни за вас

Любопитно ли ви е да разберете

09.08.2021г. / 15 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас има своите навици, които смята за напълно нормални. От начина на взимане на душ, до подбора на любимите ни храни, всичко това разкрива някакви скрити страни на личността ни. Или поне така смятат западни учени. Вижте кои навици разкриват тайни за вас. 

Органична храна

Личностите, които не консумират вредни храни и предпочитат за купуват висококачествена храна без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят други хора. Учените смятат, че обикновено те са по-малко алтруистични, но много субективни спрямо другите.

Тест: 3 орхидеи имат съвет за вас

Тен от солариум

От информацията, която стига до нас, знаем, че редовното посещаване на солариум крие редица рискове за нашето здраве. Въпреки това, има хора, които все още ги предпочитат. 

Учени твърдят, че хората, които харесват изкуствения тен от солариум имат и други зависимости. Например, такива хора имат 6 пъти по-голям риск да станат алкохолици и са 3 пъти по-склонни да страдат от сезонно афективно разстройство (сезонна депресия).

14 признака, че сте много чувствителна личност

Топъл/студен душ

Още нещо любопитно, до което са достигали западни учени в техните изследвания е, че  хората често компенсираме емоционалната топлина, като променяме температурата на водата под душа. Например, колкото повече време човек прекарва под топъл душ, толкова по-самотен се чувства. Хората, които обичат студения душ са сочени за упорити, егоцентрични и не харесват мнението на другите. Трудно могат да изслушат различна гледна точка и рядко биха се съгласили с нея. 

Изберете си картина и научете повече за себе си

Пазаруващи в торбички за многократна употреба

Все повече хора предпочитат да имат няколко пазарски торби от плат, вместо да вредят на природата с хартиени или найлонови и това е чудесно. Но според учени, този тип купувачи, знаейки, че правят нещо хубаво за околната среда, смятат, че имат право да си купуват вредни и нездравословни храни за консумация.

Свързани статии

Горчиви храни и напитки

Вероятно познавате поне един човек, който обича да пие кафето си чисто, горчиво, без мляко, захар. А може би този човек сте вие. Според изследвания, хората, които обичат да пият чисто черно кафе, са по-склонни да имат някакви психологически разстройства, като тези, които имат серийните убийци.

Учени смятат, че вкусът на горчиви храни може да е знак, че човек е с наклонности на психопат. В същото време хората, любители на бира, тоник и други неподсладени напитки, са по-склонни да проявяват черти на садизъм или нарцисизъм, да са лицемерни, суетни и егоистични. Чуждото страдание може да им носи удовлетворение. 

По материали от brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
тъпачка ( преди 2 години )
Светът, наистинап се побърка......с какви тъпизми се занимават "учените"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар