Семейство

5 случая, в които не трябва да взимате решения

Никога не правете сериозна стъпка след отпуск

08.11.2021г. / 12 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки ден ни се налага да взимаме куп решения. От това какво ще хапваме, кой филм ще гледаме, до по-сериозни избори, особено в непредвидени за нас ситуации. Понякога се съветваме с близки, колеги, друг път сами взимаме решенията си. Има обаче случаи, в които е по-добре да не го правим, а да отложим за кратко време тази стъпка. Вижте кои са.

Никога не вземайте важно решение през нощта

Има ли сте дълъг, емоционално изтощаващ ден, а това може да бъде особено предизвикателство при вземането на решения. Не може да се справите и с най-незначителните неща, усещате напрежение, понякога дори сънят ви е нарушен. Проблемите все още са налице, дори ви изглеждат по-сериозни отколкото са. По-добре е да преспите и на сутринта отново да помислите как да действате.

Фъншуй символи за добра кариера и успех

Никога не вземайте важно решение след лош ден

Всеки има лоши дни, а когато те са налице сме склонни да се фокусираме само върху негативното, да действаме емоционално. Понякога дори имаме лоша седмица или месец. Но дори и да не сме попаднали във водовъртежа на неприятните изненади, след лош ден е по-добре да не прибързваме с решенията. При някои хора са необходими часове, на други им трябват 2-3 дни, за да видят ситуацията от друг ъгъл.

7 реплики, които манипулаторите използват срещу вас

Никога не правете сериозна стъпка след отпуск

Може би сте забелязали, че когато вие хубаво, изпитвате радост, сте склонни да обещавате неща, за които по-късно съжалявате. Ако сте изкарали един хубав отпуск, по време на него или след това може да помислите върху някои ваши цели, желания, но не бързайте да ги прилагате. Взимайте важни решения, когато сте емоционално балансирани, за да не се окаже, че сте допуснали грешка.

Свързани статии

Никога не вземайте важно решение, когато сте уморени или гладни

Според западни изследвания, хората са склонни да стават по-критични и да правят повече грешки към обяд и към края на работния ден. Ето защо, ако се налага да дадете отговор, да вземете решение или ги отложете генерално или го направете след кратка почивка.

Неща, които тровят живота ви

Никога не правете голяма покупка, преди да я обмислите добре

Ако прекарвате достатъчно време онлайн, вероятно сте забелязали, че има разнообразни оферти, които ни изкушават. Често сме склонни да правим своя избор въз основа на емоции, добра печалба, но това е грешно, особено що се касае до големите покупки. Има различни ситуации, в които се налага да направим подобна инвестиция, но ако времето ни позволява да отложим и да проучим пазара, бихме могли да направим по-разумен избор, който да не се отрази драстично на бюджета ни.

По материали от www.inc.com

Коментирай