Семейство

3 камъка за стимулиране на вашето вътрешно дете

Подходящи са дори за деца

02.02.2022г. / 06 24ч.
Михаела Лазарова
Син ларимар. Снимка: istock

Син ларимар. Снимка: istock

Камъните и кристалите винаги са част от нашите бижута или декорация в дома. Избираме ги старателно, според това какво искаме да стимулираме. Казват, че е хубаво камъните да се слагат като декорация и в спалнята или на бюрото ни. Има такива, които са подходящи и за деца, но и за свързване с нашето вътрешно дете. Ако то не е в баланс, често можем да изпитваме тъга, да не можем да създаваме пълноценни любовни връзки, да сме демотивирани и т. н.

Вижте кои 3 камъка оказват подкрепа на вашето вътрешно дете, но и на децата ви при нужда.

Ларимар

Камък, за който е известно, че стимулира чакрата на третото око и коренната чакра. Също така се смята, че има тясна връзка с Атлантида и носи положителната енергия на делфините и океаните. Това е кристал за хармония и спокойствие, който подхранва тялото и душата на най-дълбоко ниво. Подходящ е както за деца, така и за балансиране на нашето вътрешно дете. Помага за успокояване на стреса и безпокойството, премахване на страховете.

Ларимар също така допринася за по-добра комуникация, като неговите хармонични вибрации насърчават търпението, както и изразяването на истината без страх от осъждане или отхвърляне. Носенето на ларимар както от деца, така и от възрастни, насърчава да покажем своите таланти и възможности.

7 форми на кристали и тяхното значение

Розов кварц

Подобно на всички други кварцови кристали, той има силни вибрации и енергия. Розовият кварц е идеалният камък за успокояване, подкрепа и усещане за комфорт на децата, които преминават през труден период. Розовият кварц помага да се върне радостта, игривостта, да се елиминират емоционалните рани.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

При възрастните, много често нашето вътрешно дете страда, а този камък спомага за отваряне на блокажи в областта на сърдечната чакра, причинени от токсични взаимоотношения. Напомня ни, че винаги сме достойни за любов, че трябва да живеем живота си с отворено сърце и ум. Да търсим по-игрив подход към живота, точно както децата го правят.

Свързани статии

Малахит

Децата са особено уязвими към „попиване“ на негативна енергия от околната среда, хора. За съжаление, това може да се случи и с всеки възрастен индивид, когато се намира в среда на токсични личности. Малахитът носен като аксесоар ни помага да запазим положителната си енергия, тъй като той е един от най-мощните кристали за защита.

Той е символ на пролетта, новия растеж и хубавите енергии. Прекрасен кристал за всеки, който иска да учи, да усвоява нова информация. Също така малахитът ни помага да се справим с усещането за умора, изтощение, насърчава любопитството и да намираме радост в простите неща.

Коментирай