Семейство

5 неща, които съпрузите правят, за да бъде жената до тях много щастлива

Не просто добри, а страхотни съпрузи

05.04.2022г. / 06 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бракът е пътешествие, в което можете да преминете през всякакви преживявания, трудности, върхове и спадове. Какво бихте казали един за друг? Бихте ли казали, че имате добър съпруг или може би страхотен? А какво би казал съпругът ви за вас?

Всяка жена мечтае за страхотен съпруг. Не всяка съпруга обаче може да се похвали с такъв. Може да има много добри съпрузи, но не всички карат половинките си да се чувстват като истински принцеси.

Жените от тези зодии са най-подходящи за брак

Страхотните бракове не са случайност. Те са такива, защото партньорите в тях се държат един с друг по начин, който извисява отношенията им на едно по-високо ниво. В такива бракове нивата на щастие са изключително високи и партньорите спокойно биха могли да кажат за половинката си, че е страхотен/страхотна.

Кои са 6-те неща, които страхотните съпрузи правят за техните любими жени?

1. Той не ѝ казва, че е красива. Той ѝ казва, че е невероятна.

Страхотният съпруг знае как да накара половинката си да се чувства обожавана. Когато той ѝ прави комплименти, те са фамозни. „Изглеждаш красива“ е по-скоро тривиален комплимент, който може да чуе всяка жена. Но когато той бъде украсен с подходящите думи, издаващи обожанието на съпруга ви, това вече е комплимент, който има значение.

2. Прави малки неща за нея.

Малките неща имат най-голямо значение. Всъщност, не е толкова важно дали ще получите скъп подарък за годишнината или дали съпругът ви ще ви заведе на почивка на далечен остров за рождения ви ден. Това не доказва истинската любов. Тя се крие в малките жестове всеки ден, които издават, че имате страхотен съпруг, който ви обича истински и ви цени.

Защо приятелят ви не ви предлага брак?

3. Подкрепя я.

Тук съвсем не става дума за финансова подкрепа. Моралната подкрепа е най-ценното в отношенията между съпрузите. То се изразява в това съпругът ви да ви подкрепи дори когато знае, че грешите, когато знае, че сте на път да се провалите, но не иска да убие мечтата ви. Той го прави, защото знае, че дори да рухнете, той ще е до вас.

4. Пита я от какво се нуждае.

Повечето „добри“ съпрузи знаят от какво се нуждаят съпругите им. Когато обаче те поискат нещо повече, се мръщят, пускат разни изречения, издаващи недоволство, усеща се, че им е омръзнало. В поведението им се долавя нагласата „не ти ли стига, какво повече искаш?“. Докато страхотните съпрузи не се уморяват да питат любимите жени до себе си какво искат, от какво имат нужда. Те са готови да обърнат света, за да им го осигурят. И отново съвсем не става въпрос за материални нужди. Понякога е достатъчно той просто да ви осигури тишина, за да поспите повече. Толкова е просто.

5 общи черти на неуспешните връзки и бракове

5. Организира ѝ специални срещи.

Изненадите са много важни не само за брака, но и за всяка връзка, която е напът да влезе в коловоз. Дълготрайните отношения са в риск от навлизане в скучно еднообразие, а изненадите и неочакваните срещи са един от начините този коловоз, тази тривиалност да бъде избегната. Ако вашият съпруг прави такива неща за вас, значи той наистина е страхотен.

Коментирай