Семейство

Идеи за подарък за най-малките

Полезни идеи какво да подарим на поводи като погача, кръщене, имен ден и рожден ден

29.03.2022г. / 15 51ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Предстои ви специален повод, на който трябва да уважите ваши приятели с бебе или малко дете, но се затруднявате да изберете подходящ подарък? Не се притеснявайте, съвсем нормално е да изпитвате колебание сред толкова много възможности, които ни заобикалят. Независимо дали специалното събитие е погача, рожден или имен ден, кръщене, важно е подаръкът, който изберем да е полезен за малкото съкровище и неговите родители.

Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да решите с какъв подарък да зарадвате своите приятели.

Биберони и залъгалки

Това е може би най-често срещаният подарък за бебе, но и безспорно най-практичен и необходим. Тъй като бебенцата често изплюват биберона залъгалка на земята, майката винаги трябва да има няколко чисти биберона подръка. Ето защо колкото и подобни подаръци да събере от близки и приятели, всички те ще бъдат от полза в бъдеще. Да не забравяме, че в периода на никнене на зъби малките деца имат силна нужда да дъвчат нещо или да си чешат венците със залъгалка, тъй като те ги сърбят и дразнят, и в тези моменти бибероните са средство, с което да се облекчи техният дискомфорт.

Аксесоари за коса

Ако ви предстои да присъствате на специален повод на малка госпожица едва ли има по-подходящ подарък от детски аксесоари за коса. Разнообразието при тях е наистина огромно и няма да е лесно да изберете, но пък няма и да сгрешите, каквото и да купите. Изящни фиби за коса, нежна диадема, шарени и весели шнолки за непокорна грива, ленти за глава, козметика за коса, ластици... Вариантите за подарък наистина са много.

Ако малката дама, на която искате да направите подарък, е с буйна къдрава коса, може да я зарадвате с крем за къдрава коса, който ще ѝ помогне да овладее гривата. За суетните малки госпожици пък чудесна идея е кредата за коса, с която могат да експериментират с различни цветове на косата, напълно безопасно и лесно отмиващо се.

Играчка за банята

Повечето деца обичат вечерното къпане, но това не важи за всички хлапета. За да се превърне този ритуал в едно от любимите им занимания на помощ идват играчките. Прекрасна идея за подарък са куклите играчки за баня, с които детето може да се забавлява във ваната.

Аспиратор за нос

Бебетата и малките деца не могат сами да си духат носа, което може да доведе до усложнения, когато нослето е запушено. За да се облекчи и подобри състоянието на бебето в такава ситуация един от най-добрите помощници е аспиратора за носни секрети. Чрез подобен аспиратор нослето се почиства много лесно, помага за отпушването му и облекчава дишането на бебето или малкото дете. Ако се чудите какъв подарък да изберете, аспиратор за нос е прекрасно и практично решение, с което да зарадвате цялото семейство.

Козметичен сет

С хубава и качествена козметика няма как да сбъркате при избора на подарък, особено когато става дума за бебе или малко дете. Тяхната кожа е изключително нежна, чувствителна и се нуждае от подхранваща и хидратираща грижа. Продуктите с щадяща формула са чудесен начин да зарадвате майката и нейното съкровище.

Персонална възглавничка

Един от най-сладките и мили подаръци е идеята за малка детска възглавничка с дизайн, специално направен за бебето. Подобен подарък не струва много, но пък остава безценен спомен за детето и семейството. Дизайнът на възглавничката може да бъде с любимото животно на детето, с изписано неговото име или друг символ, който се отнася за него. Изборът може да бъде изцяло ваш, така че подаръкът да изненада собственика с оригиналност и креативност.

Кенгуру или слинг

Един от най-полезните подаръци както за майката (таткото също), така и за бебето. Малкото дете ще може да наблюдава света, уютно сгушено в мама, а тя от своя страна, ще е със свободни ръце, за да върши своите задачи, без да чувства вина, че не гушка достатъчно малкото си съкровище.