Семейство

10 продукта, които да купим преди началото на учебната година

13.09.2022г. / 08 17ч.
Аз жената
Снимка: Виолета Пефтичева, orangecenter.bg.

Снимка: Виолета Пефтичева, orangecenter.bg.

В трескавата подготовка за първия учебен ден списъкът за пазаруване винаги изглежда безкраен. Но колкото и изчерпателен да е той, почти мигновено след началото на първите дни в класната стая се оказва, че нещо е пропуснато.

За да се справят по-лесно с предизвикателството на пазаруването, някои родители избират да разделят подготовката на две части – преди и след първия учебен ден. Така най-основното е набавено предварително, а когато часовете започнат и детето се прибира с нови и нови попълнения сред нужните принадлежности, бързо могат да се попълнят пропуските.

Независимо дали изберете да последвате този метод или не – не пропускайте тези задължителни попълнения в списъка за пазаруване. Ето кои са десетте ученически принадлежности, които трябва да се купят преди началото на годината:

1. Училищна раница

Ученик без раница не може, затова и това е първият задължителен елемент от списъка. Когато селектирате подходящ модел, който едновременно да е удобен, функционален и красив, по неговия дизайн можете да изберете и останалите принадлежности.

Няколко от основните съвети, които трябва да имате предвид – изберете раница, която е достатъчно голяма, за да побере и най-големите учебници и скицници за рисуване, без да се налага да прегъвате ъгълчетата им. Но същевременно търсете такъв модел, който да е достатъчно лек, за да не надвишава 10% от теглото на детето, когато изпълните чантата с всичко нужно.

Обърнете внимание на гърба на чантата, на броя отделения, който включва, и на качеството на циповете и материала, от който моделът е изработен. За по-голяма безопасност на ученика изберете дизайн със светлоотразителни елементи.

Снимка: orangecenter.bg

2. Несесер за училище

Вторият най-важен продукт от списъка за пазаруване е този, който може да спести най-много пари от общата сметка. Несесерът за училище служи не само за организиране на нужните принадлежности, но и за предпазване на раницата и учебниците. Съхранявани неправилно, много пишещи инструменти като пергела и химикалите могат да повредят съдържанието на чантата.
Същевременно, ако изберете пълен несесер, наведнъж набавяте много от нужните принадлежности.

3. Тетрадки

Дори и да не сте сигурни колко и какви точно тетрадки за училище ще са нужни на детето за цялата учебна година, е важно още сега да си набавите поне част от тях. За първокласниците изберете няколко тетрадки с тесни и широки редове, на които да се учат да пишат по-лесно, и няколко с големи квадратчета. За по-големите ученици вземете тетрадки малък и голям формат с широки редове и поне две тетрадки с малки квадратчета за часовете по математика.

Снимка: orangecenter.bg

4. Подвързии и етикети

За учителите е важно всички тетрадки, учебници и помагала да носят името на собственика си. Така, когато някой от тях бъде забравен, загубен или предаден за проверка, след това ще се върне при правилния ученик. С подвързиите пък гарантирате по-дългия живот на всички материали.

5. Химикалки

Поне два химикала в син цвят и поне един в различен цвят са задължителни попълнения към списъка за пазаруване. Често нужен се оказва и тънкописецът.

6. Моливи

Наред с химикалката идва ред и на графитения молив HB, от който най-вероятно ще са нужни два броя. За часовете за рисуване пък ще потрябват цветните моливи, а за най-големите и комплект графични моливи.

7. Боички и художествени материали

За часовете по изобразително изкуство ще са нужни подобаващите материали. Боичките и четките за рисуване са сред задължителните в списъка, но не единствените. Според възрастта на детето могат да се окажат нужни и пластилинът, флумастерите, маркерите и пастелите.

Снимка: orangecenter.bg

8. Чертожни инструменти

Макар и за първокласниците да са по-малко нужни, големите ученици трябва да притежават линийка, триъгълник, пергел и транспортир, за да са по-успешни в часовете по математика.

9. Малки принадлежности

Малки, но изключително полезни – не забравяйте за гумичката, острилката и ножичката.

10. Бутилка за вода и кутия за храна

Последно, но не на последно място в нашия списък се нареждат продуктите за обяд. Бутилката за вода все по-често е препоръчвана от училищата и се превръща в задължителна покупка. Наред с нея е кутията за храна, в която да съхранявате обяда на детето.

Снимка: orangecenter.bg

Набавите ли си тези 10 продукта за училище, на по-късен етап можете да закупите останалите ученически принадлежности. Такива са папките и класьорите, кутиите и куфарчетата, чантичките за спорт и други допълнителни попълнения към списъка, които да бъдат верни спътници на учениците през училищните дни.

Коментирай
Свободно време