Семейство

Най-добрите празнични семейни филми

Пригответе си пуканки и топло одеяло и се насладете на тези заглавия

29.12.2022г. / 13 05ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво е Коледа? Навярно всеки има различен отговор на този въпрос. За едни тя означава време, в което очакват скъпи подаръци, за други – възможност да прекарат малко повече време със семействата си. Ако и вие свързвате този празник с топлина, уют и много забава, за вас сме подготвили малка селекция на едни от най-хубавите коледни филми. Те ще ви накарат да се усмихнете, да подобрите настроението си и да обикнете още повече този прекрасен празник. Кои са тези филми? Ето ги и тях:

„Клаус“

Тази красива коледна комедия-драма ще ви докосне на първо място с визуалното си излъчване. Създателите ѝ твърдят, че тя е изцяло рисувана на ръка, което придава на зрителите едно по-различно настроение. Филмът излиза през ноември 2019-та година и среща позитивно отношение от критиката. Той печели редица награди, сред които и номинация на 92-ите награди Оскар за най-добър анимационен игрален филм. Сюжетът разказва една алтернативна история за Дядо Коледа, в който всеки може да намери по нещо за себе си. Със сигурност този филм ще ви очарова и ще се чудите как така не сте го гледали досега.

„Елф“

Този филм безспорно можем да наречем един от най-добрите коледни филми. В историята се разказва за малко бебе, което по случайност попада в торбата с подаръци на Дядо Коледа и се оказва на Северния полюс. След години обаче, то усеща, че не е като другите елфи и тръгва да търси истинските си родители. Участието на Уил Ферел гарантира много смях по пътя към търсенето на коледния дух. Настанете се удобно и се насладете на забавлението!

„Коледната песен на Мики“

Тази анимационна комедия от 1983 година може да ви зарадва с много от любимите герои от вселената на „Дисни“. Филмът е адаптация по новелата на Чарлз Дикенс „Коледна песен“. Чрез вълнуващата история и децата, и възрастните могат да разберат колко е важно човек да бъде добър, отзивчив и мил с останалите. Коледният дух като с вълшебна пръчица докосва сърцата на всички и ги кара да покажат най-доброто от себе си.

„В духа на Коледа“

Едно заглавие, което е съвсем ново, но обещава да стане любимо на мнозина. Коледен музикален филм, чиято основа отново е „Коледна песен“ на Дикенс, като този път тя е сатирично пречупена през призмата на различните адаптации на новелата. Химията между Уил Ферел и Райън Рейнолдс ще ви остави без дъх. Взимайте пуканките и се настанете удобно!

„Сам вкъщи“

Не знаем дори дали има нужда да споменаваме този филм. Когато видите заглавието в съзнанието ви непременно ще се появи коледна картина. Колкото и пъти да сте го гледали, винаги можете да направите това още веднъж. Ако пък вече сте преминали детската възраст – пуснете го на децата си и вижте как те се забавляват с малкия Кевин, забравен у дома, опитващ се да се справи със зловещи престъпници.

„Трудна любов“

Ако обичате романтични комедии, този филм е точно за вас. В него участва сладката Нина Добрев, която влиза в ролята на млада жена, която пътува към родния град на мъж, в когото тя е влюбена, но не е срещала в реалния живот. Сюжетът се развива около Коледа, а главната героиня изминава целия дълъг път, само за да разбере, че е била излъгана… Какво следва след това? Вижте сами!

„Чудото на 34-а улица“

Този филм от 1994-та година е първият киноримейк на оригиналния филм от 1947 година. Тази завладяваща история ще ни покаже, че по-важно от подаръците може да е само едно – вярата. А главната героиня открива, че мечтите се сбъдват, само ако наистина вярваш.

Коментирай
Свободно време