Семейство

От дълго време нямам приятелка, как да намеря моята половинка?

Въпрос от рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“

30.01.2023г. / 12 23ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Рубриката на Az-jenata.bg „Вашият въпрос – нашият съвет“ ви дава възможност да отправите въпрос, който ви терзае, на имейл info@az-jenata.bg, а психолог Петя Георгиева ще ви отговори.

Днес публикуваме читателски въпрос, като името на автора ще запазим в анонимност. Под въпроса публикуваме отговора на психолог Петя Георгиева.

Въпрос:

„Здравейте, от дълго време нямам приятелка и доскоро не обръщах внимание на това, но от известно време чувствам някаква празнота и бих искал да разбера какви стъпки да предприема, за да мога да намеря моята половина? Важно е да спомена, че се чувствам неуверен при среща с жени, а и честно казано не мисля, че много момичета биха ме харесали, защото съм дребен на ръст. Благодаря!“

Отговор:

„Здравейте и благодаря за въпроса!

Бих искала да започна отзад-напред с това, че колкото и странно да ви прозвучи – ръстът не е от първостепенна важност за това дали мъжът ще има успехи сред жените. Има доста други фактори, които са важни за жените, като например други характеристики във външния вид, излъчване, личностни качества, поведение, ценности, нагласи и т. н., затова препоръчвам да не се фокусирате върху това, още повече че ръстът е нещо, което не може да се промени и най-доброто, което можем да направим, е да се приемем и уважаваме такива, каквито сме, защото по този начин и противоположният пол ще го направи с лекота.

Тук по-скоро бих ви насочила да обърнете повече внимание на вашата вътрешна нагласа, като наблегнете на вашите предимства, плюсове и позитивни качества, които харесвате у себе си, това е много важно преди да започнем етапа на запознанствата! След което е необходимо да работите върху умението да се запознавате с нови хора и да създавате нови контакти – нещо, което развиваме успешно и на което се обучаваме заедно с участниците на едно от събитията, които организирам от години, а също има и други специалисти, към които бихте могъл да се обърнете за съдействие във връзка с това.

Свързани статии

Разбира се, няма как да прескочим и етапа на срещите (dating), без който не би било възможно да стартираме отношения.

Не забравяйте, че това да имаме качествени отношения с другия пол е умение, което може да се развива като всяко друго, а аз съм на разположение и в готовност да съдействам, при необходимост.

Успех и нека 2023 ви донесе едни прекрасни и удовлетворяващи отношения с половинка, която ви цени истински!“

* * *

За Петя Георгиева

Петя Георгиева е психолог, семеен и брачен консултант. За себе си споделя, че е посветена да служи на хора, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени.

В рубриката „Вашият въпрос – нашият съвет“, психолог Петя Георгиева отговаря на читателски въпроси, които може да ни изпращате на редакционен имейл: info@az-jenata.bg.

Коментирай