Семейство

Пролетна ваканция в Политехническия музей

От 10 до 13 април 2023 г. малчуганите между 7 и 12 години могат да се докоснат до света на науката

27.03.2023г. / 16 27ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

След двегодишно прекъсване поради извънредната ковид ситуация, в Националния политехнически музей отново ще се проведе пролетно ваканционно училище. От 10 до 13 април 2023 г. на малчуганите между 7 и 12 години се предлага да се докоснат до света на науката, техниката и въображението.

Участниците ще имат възможност да разберат повече за: връзката между физиката и нейните хуманитарни приложения; строежа, гравитацията и движението на планетите от Слънчевата система; природата на светлината; изкуството на фотографията; магията на цветовете и красотата на музиката; водата и нейните свойства; значението на сетивата; изграждането и художественото оформяне на сградите; най-известните български откриватели и изобретатели; и… още много интересна информация и любопитни факти.

Заниманията са съчетани с поредица от разнообразни демонстрации и практически опити, съобразени с възрастта на децата и изучавания в училище материал. Те се провеждат от квалифицирани музейни експерти, имащи опит в работата с подрастващи. Предвидено е време за игри на открито в зеленото дворно пространство на музея и почивки за отмора. На децата се предлагат топъл чай и минерална вода, а храната се осигурява от родителите според индивидуалните предпочитания. Групата се състои максимум до 20 хлапета, а записванията са до 3 април 2023 г.

За повече информация, условия и цени за записване позвънете на тел. 0876 175 745.

Коментирай