Меню

Туршия от моркови

8 октомври 2016 | 11:45 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг моркови, нарязани на кръгчета/кубчета
3 супени лъжици ябълков оцет
1 супена лъжица сол
5-6 скилидки чесън
1 връзка пресен копър
4-5 зърна бахар
1 щипка захар
60 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Измийте, обелете и нарежете морковите. На дъното на 3 средно големи бурканчета сложете по 1-2 скилидки чесън, по малко от копъра (предварително нарязан на едро) и по 1-2 зрънца бахар.

След това напълнете бурканите с нарязаните моркови като ги разпределите по равно. Отделно на котлона в тенджера загрейте оцета, солта, 1 – 1 и ½ литра вода, захар. След като кипне, налейте във всяко бурканче от сместа.

Затворете добре бурканите и варете за около десетина минути за стерилизиране.

Снимка: Youtube

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 7 години )