![11 големи праскови
4 чаши бяла захар
сокът на един лимон](/media/files/resized/article/654x358/f95/58dc23a3be515b09be2089f33e85ef95-b1f9aa1777b5c66f6a822914cf41b0ec.jpg)
2 ч.30 мин.
-
Порции: 5-6 буркана
Сложете на котлона тенджера с вода. След като заври, бланширайте прасковите за около минута. След това ги прецедете, охладете и премахнете обелките и костилките. Нарежете ги на малки парченца и ги сложете в тенджера заедно със захарта.
Оставете ги за около час, след това добавете лимоновия сок и сложете на котлона. Щом сместа заври, оставете я да къкри за 10 минути. След като се охлади, отново се слага на котлона да поври за около 5-7 минути.
Разпределете сладкото в сухи буркани. След като ги затворите, трябва да ги поставите на обратната страна, докато се охладят. След около 24 часа ще може да си хапнете от сладкото.
Снимка: istock
Вижте още: