Портокаловите кори могат да се нарежат на кубчета, а могат и да се настържат по желание. Кипва се вода и коричките се сваряват в нея след като заври за около 15-тина минути. 

Водата се прецежда и се долива нова като коричките отново врат около 15-20 минути. След това се добавя захарта и се разбърква добре до пълното ѝ разтваряне. Котлонът се намалява и се оставя да къкри. Разбърква се от време на време. 

След като сместа започне да се сгъстява изключете котлона. Оставете сладкото да изстине за няколко часа или за през нощта. Така ще си проличи дали се е получило добре на гъстота. 

След това отново се вари на слаб котлон до получаване на желаната гъстота. Малко преди сваляне от котлона се добавя лимонената киселина. Разбърква се и се сваля от огъня. Разпределя се в подходящи буркани с плътно затваряща се капачка. 

Снимка: istock

Опитайте още: