Меню

Конфитюр от червени люти чушки

13 октомври 2017 | 06:21 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
500 г люти чушки 
100 мл червено вино
100 мл балсамов оцет
100 мл соев сос
500 г кафява захар
1 чаена лъжичка желатин
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете чушките от дръжките и семките. Смелете ги в блендер. Поставете чушките в тенджера и добавете всички останали продукти. Варете на тих огън, докато започне да се сгъстява като разбърквате непрекъснато. Малко преди да свалите от котлона добавете желатина. Разбъркайте, докато се разтвори напълно.

Разпределете конфитюра в буркани, докато е още горещо. Завийте капачките добре и обърнете бурканите, за да се херметизират.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай