Мезето на майстора от Иван Звездев

20 май 2015 | 15:20 | Илияна Николова
4 от 7 гласа
Добави в любими
Мезето на майстора от Иван Звездев
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарязваме свинско филе на 6 пържоли с еднаква дебелина. Посоляваме, поръсваме и от двете страни с шарен пипер.

Овалваме пържолите в брашно и ги запържваме до зачервяване в сгорещено олио.

Нарязваме скилидки чесън и ги слагаме на дъното на тава за печене, заедно с дафинови листа и зърна черен пипер. Отгоре редим зачервените пържоли.

В купа слагаме стерилизирани домати, поръсваме с брашно и червен пипер. Разбиваме добре с готварски тел и заливаме пържолите.

Завиваме с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята фурна. Печем на 180 градуса в продължение на 30 мин. След това намаляваме температурата на 150 градуса и печем още 60 мин.

Покриваме пържолите с филийки кашкавал, докато са още горещи и поднасяме с бланширани гъбки.

Снимка: zvezdev.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай