Меню

Сладки коледни джуджета

12 декември 2012 | 08:10 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
175 г отцедени мандарини от компот 
150 г пшеничено брашно 
2 с. л. какао Dr. Oetker 
3 ч. л. бакпулвер Dr. Oetker 
3 яйца 
75 г захар 
1 пак. ванилена захар Dr. Oetker 
125 г масло 
12 бр. хартиени формички за мъфини

Покритие: 
200 г студена сладкарска сметана 
1 пак. желатин Dr. Oetker 
2 с. л. захар 
1 пак. ванилена захар Dr. Oetker 
4 с. л. настърган шоколад

За украса: 
200 г фин марципан Dr. Oetker 
100 г пудра захар 
4 сладкарски цвята Dr. Oetker Цветни захарни шрифтове Dr. Oetker

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Тестото:
Пресейте в купа брашното, какаото и бакпулвера. Добавете останалите съставки и 1 с. л. сок от компота, без мандарините. Разбъркайте всичко с миксер първо на най-ниската степен, а после за 2 мин на най-високата до получаване на гладко тесто. Накрая объркайте и добре отцедените мандарини. Разпределете тестото равномерно във формичките за мъфини, поставени в тава за печене. Печете на средното ниво за 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C горещ въздух. След изпичане оставете мъфините да се охладят напълно.

Покритие:
Накиснете желатина в малко вода, оставете да набъбне за 5 мин и след това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане. Разбийте сметаната, захарта и ванилената захар на твърд сняг и добавете желатина. Добавете и шоколадовите стърготини и разбъркайте за кратко. С помощта на 2 чаени лъжици поставете от сметановата смес в средата на всеки мъфин. Сложете така оформените мъфини в хладилника.

Украса:
Омесете марципана с пудра захар. Разделете го на две и от едната половина оформете 12 топчета и ги поставете върху втвърдената сметана за главички на джуджетата. Оцветете останалия марципан с червен сладкарски цвят. От част от него оформете 12 малки топчета за нос. От остатъка направете 12 еднакво големи топки, разточете ги между два листа фолио до получаването на кръг с диаметър 9 см. Отрежете по 1/4 от всеки кръг, а останалите 3/4 поставете като мантия на джуджетата.
Използвайте останалите четвъртинки за шапчици, като ги завиете на конус и ги закрепите върху марципановите главички. С кафяв захарен шрифт нарисувайте очите и устата, и залепете нослетата.

Още празнични предложения на www.oetker.bg

* Платена публикация

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай