Поставете свинското каре без да го режете в тава за печене. Покрийте го с карамфила и ябълката, нарязана на резени. Печете на 160 градуса за около 40 минути.

Междувременно, за да направите соса от червени боровинки, в тиган задушете 1 или 1 и ½ чаша червени боровинки в 50 г разтопено масло. Разбърквайте, докато плодовете се смачкат. Добавете пилешкия бульон, канелата, индийското орехче, джинджифила, портокаловите корички. Гответе, докато бульонът започне да се изпарява и сосът се редуцира.

Изсипете соса върху запеченото месо. Покрийте с фолио. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около час. Свалете фолиото и печете още 20 минути до получаване на хрупкава коричка.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Вижте още: