Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете двете супени лъжици захар в купа и оставете настрана. Пресейте брашното, джинджифила, содата, канелата и карамфила в купа.

Разбийте маслото с чашата захар до пухкава смес. Добавете яйцето, меласата (меда) и водата. Разбийте с миксера, докато съставките се смесят добре. Поръсете ръцете си с брашно и оформете малки топчета от тестото. Подредете ги в тава с хартия за печене, като притиснете леко, за да се сплескат.

Печете в загрята фурна за 10-15 минути или докато бисквитите започнат да се напукват. Извадете от фурната и оставете да се охладят върху решетка за 5-10 минути. Оваляйте в подготвената захар и оставете да изстинат напълно преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още: