![1 чаша бяла захар + 2 с.л.
2 и ¼ чаши брашно
2 чаени лъжици джинджифил на прах
1 чаена лъжица сода
¾ чаена лъжица канела
½ чаена лъжица карамфил на прах
1 щипка сол
¾ чаша масло, меко
1 голямо яйце
¼ чаша меласа или мед
1 супена лъжица вода](/media/files/resized/article/654x358/6d9/106966fb517d84dac339b0dcf434b6d9-fd3160121e270d51c29e454b92a1317c.jpg)
45 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете двете супени лъжици захар в купа и оставете настрана. Пресейте брашното, джинджифила, содата, канелата и карамфила в купа.
Разбийте маслото с чашата захар до пухкава смес. Добавете яйцето, меласата (меда) и водата. Разбийте с миксера, докато съставките се смесят добре. Поръсете ръцете си с брашно и оформете малки топчета от тестото. Подредете ги в тава с хартия за печене, като притиснете леко, за да се сплескат.
Печете в загрята фурна за 10-15 минути или докато бисквитите започнат да се напукват. Извадете от фурната и оставете да се охладят върху решетка за 5-10 минути. Оваляйте в подготвената захар и оставете да изстинат напълно преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: