Цветя

Дървото на живота в саксия за пари и късмет

24.04.2012г. / 14 40ч.
Аз жената
Дървото на живота в саксия за пари и късмет

Растението дърво на живота се отглежда в много български домове като се вярва, че то носи пари и късмет. Хубавото на това саксийно растение е, че не е претенциозно и винаги радва окото с плътните си месести зелени листа. За да заприлича на истинско дърво, постепенно подрязвайте „ниските клони“, за да оформите кичеста корона.

Дървото на живота достига височина до 1 м и е добре да има стабилна тежка саксия, тъй като самото растение натежава и при вятър на балкона може лесно да се преобърне.

Не е задължително да се пресажда всяка година. В ствола и листата си то задържа вода, така че ако пропуснете да го полеете не е фатално. По-лошо е ако го поливате прекалено често, може да го удавите и да загине. Гледайте да не се задържа вода в чинийката под саксията.

През зимата го прибирайте в прохладна стая, но не на по-студено от 5 градуса, близо до светлина. Ако пък е в много горещо помещение, може да му окапят листата. През пролетта го изнесете на шарена сянка и започнете да поливате по-често с вдигане на температурите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай