Меню

Пуйка със зеле

31 декември 2010 | 00:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 пуйка заедно с дреболиите 
1 кисела зелка 
3/4 чаена чаша ориз 
червен пипер 
3 супени лъжици мас
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пуйката се измива и се слага в тенджера с леко подсолена вода. Ври около един час. 

Зелето се нарязва на ситно, поставя се в тава, прибавя се маста, залива се с 3/4 от бульона, в който е вряла пуйката. Птицата се слага в зелето и се пече в умерена фурна. Постепенно се обръща, за да се зачерви от всички страни.

В останалия бульон се прибавят предварително сварените дреболии, нарязани на ситно, и оризът. След като оризът се свари, се сваля от огъня, покрива се с капак или кърпа и престоява така 10 минути. При поднасянето се поръсва с черен пипер.

Сервира се парче от пуйката с гарнитура от зеле и ориз.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай