Смесете нишестето с млякото на котлона на тих огън. Подсладете го със захарта и разбърквайте, за да не останат бучки. Ако пакетчето нишесте има други специфични указания, следвайте ги. Добавете маслото и разбърквайте, докато се разтвори напълно.

Свалете крема от огъня да се охлади леко. В него добавете есенцията ром и канелата и разбъркайте.

Междувременно нарежете козунака на филийки. Подредете част от тях в тортена форма с подвижен обръч или тава, в зависимост от това с какво разполагате. Намажете обилно с леко изстиналия крем. Поръсете със стафиди и орехи. Подредете още един ред козунак и още един пласт крем с ядки и стафиди.

Повтаряйте редовете, докато свършат козунака и крема. За декорация отгоре можете да поръсите с още ядки или с течен шоколад. Охладете сладкиша в хладилник за няколко часа, за да се стегне крема.

Снимка: iStock 

Вижте още: