Меню

Великденско агънце

2 април 2008 | 16:08 | Аз жената
Добави в любими
2 пакета какаови бисквити 
4 с. л. какао на прах 
4 с. л. сухо мляко 
2 с. л. захар 
3 с. л. течен маргарин

За украсата: 
1/3 белтък 
100-150 г пудра захар 
2 зърна черен пипер за очи 
парче мек бонбон за уста
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

1. Смиламе бисквитите. 

2. Слагаме 100 мл вода да заври с маргарина и захарта. Щом заври махаме от котлона и добавяме 3 с. л. какао и сухото мляко. Разбъркваме докато се разтвори сухото мляко.
3. Добавяме смлените бисквити и разбъркваме докато се получи еднородна смес. Оформяме във формата на агънце и го слагаме на дъното на чиния. Разбиваме белтъка с пудрата захар до побеляване и украсяваме като се стремим да изглежда като вълна. Слагаме очи от черен пипер и уста от мек бонбон.
4. Слагаме го в хладилник до сервирането му.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай