![1 кг тиква
200 г орехи
50 г стафиди
1 пакет готови точени кори
150 г масло
200 г захар
1 чаена лъжичка канела
½ чаена лъжичка индийско орехче
За заливката:
3 яйца
300 мл прясно мляко
50 г захар](/media/files/resized/article/654x358/31d/53eb367320ad6b054fde37970142c31d-54dc2524f0ad5bd9fdf62101457ef703.jpg)
Най-напред обелете и почистете тиквата. След това я настържете на ренде или с помощта на кухненски робот. Орехите се начукват на ситно. Разтопете маслото на водна баня на средно висока температура, за да не загори.
В голяма купа смесете захарта, настърганата тиква и разбъркайте добре, докато захарта полепне навсякъде. Прибавете канелата и индийското орехче. Накрая добавете и орехите. Отново разбъркайте.
Разстелете една кора, намажете я с разтопеното масло и поръсете от тиквената смес. Навийте кората и я поставете в средата на намазнена тавичка. Повторете това с всички кори.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45-50 минути.
За заливката:
В голяма купа смесете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Добавете прясното мляко и отново разбъркайте.
Когато баницата се опече през тези 45-50 минути се вади от фурната и се залива със заливката. Пече се заедно с нея още около 10 минути.
Сервирайте поръсена с пудра захар
Време за приготвяне: 1 час и 30 минути
Снимка: Thinkstock