![500 г боб
2 глави кромид лук
2 моркова
2 чушки
1 стрък целина
1 сушена люта чушка
50 мл олио
1 кубче масло
3 стръка джоджен
1 супена лъжица доматено пюре
1 чаша доматен сок, прецеден
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 супена лъжица брашно](/media/files/resized/article/654x358/ac3/14dd83d78ddaaeec7b075918db0ddac3-1520f9b90041b39ccb695176dd2e6731.jpg)
-
Порции: 6
Накиснете боба за една нощ. На сутринта излейте водата, измийте добре боба. Поставете го в тенджера с прясна вода и го сварете. Прецедете сварения боб и изхвърлете водата.
Зеленчуците нарежете на ситно. Запържете ги в сгорещеното олио. Към тях добавете маслото и разбърквайте. След като се запържат добавете и лютата чушка, доматеното пюре, доматения сок и джоджена заедно с черния пипер. Разбъркайте.
Към зеленчуците добавете боба. Разтворете червения пипер, черния пипер и брашното в малко вода, за да се смесят. Добавете към боба и разбъркайте запръжката. Посолете ястието, налейте малко топла вода, колкото да покрие продуктите. Отново разбъркайте и прехвърлете всичко в тава за печене.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: iStock
Опитайте още: