Колко често се замисляте върху качеството на живота си? Доволни ли сте от това, което имате или все преследвате нещо? Може би възможността да срещнете нова любов или щастието? Оказва се всеки от нас преследва нещо в желанието си да получи пълно удовлетворение.

И точно в тези моменти не получаваме това, което искаме. Днешната поучителна история ще ви разкрие малко повече за щастието.

В слънчев ден, на прекрасна зелена поляна, си лежала стара мъдра котка. Покрай нея минало малко коте, което не спирало да скача, да се върти в кръг. Премятало се, падало, ставало, но не спирало.

– Какво правиш? – попитала котката.

– Опитвам се да уловя опашката си – казало котето, което било останало без дъх.

– Но защо? – засмяла се котката.

Още по темата

– Казаха ми, че опашката, това е моето щастие. Ако успея да хвана опашката си, ще уловя и щастието си. Ето защо вече трети ден се опитвам, но тя все ми се изплъзва.

– Да – усмихнала се мъдрата стара котка – и аз като теб преследвах собственото си щастие, но то все ми убягваше. Оставих това начинание. След известно време осъзнах, че няма смисъл да го преследвам. То трябва винаги да е по петите ми. Където и да съм, моето щастие е винаги с мен. Не забравяй това.