Кисело зеле по ловджийски за мултикукър

16 май 2016 | 10:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г кисело зеле
1 глава лук, нарязана
400 г наденица на колелца
300 г свинска плешка на едри кубчета
200 г гъби, нарязани на филийки
1 лъжичка зехтин
1 ябълка, нарязана на четвъртинки
4 броя сушени сливи
100 мл вода
2 дафинови листа
2 зърна бахар
3 зърна хвойна
черен и шарен пипер на зърна
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сложете зехтина в съда за готвене и добавете лука. Изберете съответната програма за готвене и задайте време за готвене 5 минути. Натиснете старт и разбърквайте през цялото време.

Добавете нарязаната наденица и месото. Изберете опция за пържене и гответе 10 минути. След това добавете киселото зеле, дафиновия лист, всички подправки, гъбите, налейте малко вода и задайте програма за задушаване за 1 час и 30 минути при температура 80 градуса.

Малко преди да е готово добавете плодовете и гответе за още 15-20 минути. По желание за елегантен завършек след като програмата за готвене свърши, можете да добавите малко червено вино, риган и кимион. Разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай