Тя, звездата

Научете се да бъдете позитивни!

14.03.2005г. / 13 22ч.
Аз жената
Научете се да бъдете позитивни!

Теди Кацарова – чаровна, енергична и откровена, тя е звезда от родната музикална сцена със свой характер и не може да се сбърка с друга. Понякога под сянката на майка си, от която успешно се измъква, безспорно споделеното от нея като жена в това интервю специално за Аз-жената ще ви е любопитно.

За каква професия мечтаехте като дете?

Като малка винаги съм си представяла, че ще стана балерина и поради тази причина посещавах школа за класически балет, но като че ли усетих в един момент, че това не е призванието ми. Най-забавното бе, че никога не съм и предполагала, че ще поема по пътя на родителите си. Ето че така се стекоха обстоятелствата и честно да си призная въпреки многото трудни моменти с които се сблъсках в музикалната кариера никога дори и за момент не съм съжалявала, че станах певица. Когато човек усеща в сърцето си нуждата да твори, никаква сила не би могла да му попречи на развитието.

Какви са Вашите професионални амбиции сега?

Мога с гордост да кажа, че в момента се развивам изключително успешно на Скандинавска територия. Амбициите ми са свързани с предстоящото реализиране на най-новата ми песен в дует с MC Chriss (САЩ), която взе участие в Eurovision-Finland 2005 – ”Unconditional Love" и беше класирана в първия кръг от конкурса с най-много телефонни гласове и телефонни съобщения. Въпреки, че не спечелихме във втория кръг, мога да кажа, че това беше едно от най-значимите събития в живота ми тъй като установих, че в музиката няма расизъм, предубеждение и че благодарение на нея хора от различни нации се обединяват.

Има ли моменти, в които в професионален план Ви е трудно като жена? Или се чувствате дискриминирана или улеснена от пола си?

Мисля че всяка жена се е сблъсквала и с двете неща доста често. В музиката жените обикновено имат по-голямо предимство и биват уважавани и ценени въпреки, че в много случаи думата певица се приема и с леко недоверие, даже понякога с насмешка. Според мен ако една жена вярва в себе си, тя би успяла да превъзмогне трудностите в сферата на който и да е бизнес. Желанието за реализация, самоусъвършенстването и себеуважението – това са ключовите фактори на успеха.

Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?

Преломен момент в кариерата ми имаше участието ми в Евровизия 2005 на Финландска територия. Радостта ми, че бях приета като изпълнител и творец от финландската публика, макар и във все още не толкова позната за мен държава ме кара да вярвам, че когато в един проект се влага сърце и любов успехите не закъсняват. Може би като един от най-големите си успехи бих споменала излизането на самостоятелния ми албум – Кадифе (2000-2001).

За кое отделяте повече време – за семейството или за професията си?

Май повече за професията си. Фактът, че все още нямам деца ми дава предимството да се отдам повече на музиката.

На какво бихте искали да научите децата си?

Да обичат... всичко, всички и най вече себе си. Независимо от трудностите, които живота би им поднесъл.

Какво послание бихте отправили към българките?

Научете се да бъдете позитивни. Позитивното мислене ще ви накара да се чувствате по-добре, ще изглеждате по-добре и вярвайте ми – успехите няма да закъснеят. Бях чела някъде, че българският народ родствено е обременен с негативизъм, самоотричане и самосъжаление. Трябва да се опитаме да изкореним тези убеждения, за да вървим напред в развитието си. И най-важното, да спрем с тази прословута българска завист!

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?

Розово. "Hot in here” на Nelly. Шоколад и кафе. Стария град (Гамла стан) в Стокхолм и лятната ни вила в Троянския Балкан в България.

Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?

Песто хлебчета

Продукти
песто паста – 2 суп. л.;
кетчуп или доматено пюре с босилек – 2 суп. л.;
една франзела;
пармежан или;
обикновен кашкавал.

Франзелата се нарязва на филийки като е желателно да се реже под лек наклон. Пестото и кетчупа или доматеното пюре с босилек се смесват и се нанасят на тънък слой върху филийките. За по-добър вкус може филийките да се намажат предварително с малко зехтин, за да станат по-хрупкави. Така приготвените с песто филийки се поръсват с вече настъргания на ситно пармежан така, че да бъдат обилно посипани. Изпичат се в гореща фурна до зачервяване. Могат да се поднасят към нарязани на едри кръгове домати и моцарела като предястие.

Коментирай
Свободно време