Тя, звездата

Хармония на всички нива

03.07.2006г. / 13 52ч.
Аз жената
Хармония на всички нива

Александра Вукашинович или както всички я знаят Сандра от няколко години е един от добрите йога учители у нас. Родена е в Белград. Малко след като пристига в България, се посвещава на йога преподаването с цялата си душа и сърце. Притежава силата да обучава и наставлява, пример за което са силно привързаните й ученици. За втори път посещава индийски ашрам, където се учи на хармония между ума, душата и тялото. Обича да казва, че чрез йога човек се посвещава на себе си, което е едно от най-важните неща за постигане на щастие.

За какво мечтаехте като дете?
Мечтаех да стана археолог и да откривам мъдростта на древни цивилизации и същевременно да се занимавам с изкуство. Разбира се, мечтаех и за още много неща.

С какво се занимавате? Какви са плановете ви за развитие?
От 14 години се занимавам с йога, като последните 5 – професионално. Занапред мисля да продължа да се развивам в тази насока. С приятели основахме холистичен център “Ананда” и желаем той да стане световноизвестен.

Какво представлява за Вас йогата като философия и начин на живот?
Единение на ума, душата и тялото. Йога дава вътрешен и външен баланс, който с времето се превръща в стил и начин на живот. Преди всичко йога ме научи да мога да наблюдавам себе си.

На какво се дължи големият интерес към йога упражненията в цял свят?
Хората днес са достигнали ниво на материално, психическо, емоционално, а някои и духовно благополучие. Но за съжаление при повечето не всички нива са свързани помежду си: личният, професионалният и духовният аспект на живота са отделени. Йога дава отговори и решения как всичко това да се свърже хармонично в едно цяло.

На какво трябва да обърнат внимание бременните жени, когато практикуват йога?
Да развиват непрекъсната връзка с детето си и да осъзнават божествената енергия и благословия, които текат през тях. Да поддържат самочувствие и вътрешна сила. Да събуждат любовта, смелостта и нежността, които притежават. Бременността и раждането са естествени процеси и ключове към духовността и развитието на всяка жена.

Разкажете за пътешествието си до Индия?
Казват, че всяко пътешествие до Индия е пътешествие към себе си. За мен това е и път към моя духовен учител. Отивам в ашрам при своя Гуру за обучение и лично развитие чрез самодисциплина и отдаденост. Животът в Индия е толкова различен от нашия тук, че дори и да не искаш, трябва бързо да развиеш съзнателност и будност, а това автоматично трансформира личността.

Какво послание бихте отправили към българките?
Бих искала българските жени да продължават да се грижат еднакво за себе си на всички нива – физическо, емоционално и духовно. Да осъзнават и оценяват изключителните качества и силни страни, които притежават, както и да ги търсят и намират у своите мъже.

Любим цвят?
Бордо, зелено, черно и не само

Нещо, което готвите с удоволствие?
Сабджи – йогийски микс от зеленчуци и всички невероятни комбинации спагети

Агресивност и самоувереност

Истинските ценности в живота

Писна ми от нервни, невъзпитани и агресивни хора

Качество и усмивка

Сабджи пилаф

Къде и кога ще почиваме?

Коментирай