Тя, звездата

Вярвайте в красивите приказки

06.03.2007г. / 09 52ч.
Вергиния Генова
Вярвайте в красивите приказки

Горица Белогушева е човекът, който има цялостен поглед върху маркетинг картинката в сайта Az-Jenata.bg.
Обича да спи, да наднича в затънтени кътчета от красивата ни родина, да вижда и снима контрасти, да чете и да си стои просто ей така с приятели и любими хора – на въздух или вкъщи. Обаче, за късмет си харесва много работата и страшно много се възхищава от читателите-приятелите на Az-Jenata.bg.

За каква професия мечтаехте като дете?
Сещам се, че исках да стана зоолог и четях за лъвицата Елза и събирах пеперудки и калинки. Обаче установих, че всъщност се плаша от буболечки и големи животни и ще ми бъде трудно да съм истински зоолог изследовател в дивата природа. След това в 5 клас имахме план с една приятелка да направим фирма за боядисване на “слепите” стени на блоковете в София. Тя щеше да ги рисува, аз да се занимавам с мениджмънта и парите. Така щяхме да направим града много по-красив и всеки блок щеше да бъде уникален. Адресите нямаше да са улица с номер, ами направо жк “Мусагеница” блок “Минзухар” например ;)

С какво се занимавате в момента и какви са амбициите ви в професионален план?
В момента се занимавам с онлайн маркетинг – на Az-Jenata.bg основно и по принцип за други проекти. В момента най-много ме вълнува работата по книгата за Интернет рекламата, която пишем заедно с Жюстин Томс. И след това имаме още един проект за една още по-интересна книга.

Какви са предизвикателствата за вас в сферата на онлайн маркетинга и рекламата?
Да убедя хората, че си струва да инвестират в онлайн маркетинг и че, ако успеят да превключат мисленето си към новия тип медии каквито съществуват в Интернет, могат да постигнат много интересни и полезни неща.

Откога датират вашите интереси към виртуалното пространство?
В опит да избегна клишето, ще кажа, че съм с компютър от преди да знам разликата между виртуалното и реалното пространство. А с Интернет се познаваме почти от първите стъпки на мрежата в България.

Разкажете за първия си досег с компютъра?
Една игра – едно пиле, което скача по една пирамидка и трябва да избягва змията, която го изяжда. Екранът беше черно-зелен. Параметрите на компютъра не ги помня, защото тогава това не ме е интересувало изобщо. Всъщност и сега не мога да цитирам какви са характеристиките на моя лаптоп. ;)

Какво ви привлече към екипа на Аз жената?
Ентусиазмът и отдадеността, с която работят всички, ангажирани с това страхотно електронно списание.

От както работите за женско он лайн издание обръщате ли повече внимание на себе си като жена?
Да, започнах да си правя маникюр редовно и дори вече харесвам розовото – не като лак, а по принцип :-)

Как релаксирате и какво ви зарежда с енергия?
Едно пътуване на красиво, зелено и спокойно място, където няма градски транспорт, телевизия и телефон. А най-добре се наспивам на тревата под звездите.

Ако не ви се налага да работите с какво бихте се занимавали?
Пак със същото, ама като хоби. Сигурно единствената разлика би била, че ще е малко по-малко като количество работата и ще мога да я върша от всякъде.

Какво послание бихте отправили към българките?
Вярвайте във възможностите си, вярвайте в красивите приказки и обичайте, колкото се може повече!

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Цвят – оранжево, зелено, синьо. Песен – What`s Up (само да я чуете в мое изпълнение...) Вкус – солено. Място – там, където има простор и въздух.

Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
Не съм много добра с готвенето. От време на време забърквам някоя зеленчукова крем супичка или слагам нещо да се пече във фурната. Още съм на етапа да не мога да давам рецепти, защото сама аз постоянно чета рубрика “Готварство” на Аз жената за съвет и вдъхновение. Яйцата по панагюрски обаче ги усвоих вече! :)

Коментирай