Тя, звездата

Умението да се грижиш за себе си

06.08.2007г. / 08 29ч.
Вергиния Генова
Умението да се грижиш за себе си

Маринела Ганчева не само умее чудесно да се грижи за своята разцъфваща красота, но се е посветила на изкуството да научи и други жени да го правят. Тя е завършила моделиране и конструиране на облеклото и е следвала в УННС София, но икономиката не успява да я вдъхнови. С течение на времето маникюрът и ноктопластиката за нея постепенно се превръщат от хоби в професия.
Макар и млада, тя вече има свой собствен салон за красота и увереност. Защото външния вид неизменно ни дава повод не само да се почувстваме по-красиви, но и по-успешни, по-перспективни и по-желани. Така, докато Маринела разкрасява клиентките си отвън, вдъхва им куража да се почувстват успешни и щастливи в своята кожа.

За каква професия мечтаехте като дете?
От малка обичах да рисувам и исках да стана дизайнер.

Какво Ви амбицира да отворите свой собствен салон за красота?
Смятам, че когато човек се чувства достатъчно добър в дадена област, предпочита да поеме нещата в свои ръце.

Какви са модните тенденции в маникюра това лято?
Ако говорим за цветове – актуални са свежите ярки цветове, съчетани с декорации на цветни мотиви. Ако говорим за форма на нокътя – свободният му край да е със заоблени ръбове.

Вярно ли е, че за красив и здрав маникюр е необходимо избутването и на живеца под нокътя?
Това е въпрос на начин на работа, който всеки колега избира сам за себе си. Лично аз смятам, че това съвсем не е нужно. Красив и здрав маникюр за мен означава еднаква, добре оформена нокътна плочка, с добре почистена и оформена кожна гънка, които съчетани с поддържана и подхранена кожа на ръцете дават една перфектна визия.

Можем ли в домашни условия да си направим красив френски маникюр?
Зависи от уменията на дамата. Ако се справя добре, би могла, макар че с лявата ръка в никой случай няма да й е лесно.

Полезна ли е ноктопластиката?
Като цяло ноктопластиката не вреди на ноктите. Естествено това зависи от правилното й поставяне и съответния метод на отстраняване. Ако не е отстранена професионално, ноктопластиката може да нанесе вреда на горния слой от нокътя, а в много случаи и полезна – например при хора, които гризат ноктите си или такива, чиято структура на нокътя не позволява естествено поддържане на желаната дължина.

Какви са Вашите наблюдения, грижи ли се българката за външния си вид?
Да, дори в някои случаи това да коства други пера от бюджета й. Българката винаги предпочита да изглежда добре. В този смисъл тя е готова вместо да обядва в обедната си почивка, да отиде на маникюр или фризьор.

Как препоръчвате на клиентките си да се грижат за ноктите си през лятото?
За ноктите е важно преди всичко да посещават своя маникюрист редовно и да не пропускат процедури. А за кожата на ръцете – да използват леки хидратиращи продукти.

Клиентките Ви прекарват доста релаксиращо време в салона. Влизате ли понякога в ролята на душеприказчик и психотерапевт?
Това е неизменна част от нашата работа и всеки избрал тази професия го знае. Може би това прави услугата, която предлагаме още по-специална. Да направиш добър маникюр на някой е чудесно, но когато го накараш да се почувства добре – това е безценно.

Можете ли да определите един специален тип жени, които посещават салоните за красота: повече млади жени, бизнес дами или?...
Преди всичко това са просто жени, които имат културата да се грижат за себе си.

Какво послание бихте отправили към българките?
Грижете се за себе си сега и това ще ви накара да се чувствате добре в кожата си.

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Обичам разнообразието и съответно цветът е според настроението.
Мястото и музиката избирам според компанията, с която съм.

Любима рецепта? Нещо, което готвите с удоволствие за семейството и приятелите си?
Подкрепям мисълта, че мъжете са по-добри кулинари. По-удобно е.

Коментирай
Свободно време