Всичко за зодиите

Какво да очакваме през сезона на Скорпиона

Динамичен и интересен период

18.10.2021г. / 15 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 23 октомври 2021 г. Слънцето се премества от знака на Везни в Скорпион. Със започването на сезона на Скорпион, може да усетим енергията на трансформацията и промяна във възхода. Скорпион е знак, който олицетворява трансформация и метаморфоза, но през 2021 г. той също така открива сезона на затъмнението.

Затъмненията винаги са мощни портали за трансформация, те представляват промяна или скок в нашето ниво на съзнание.

Защо жените Скорпиони са толкова специални?

Скорпионът е малко, но мощно създание и един от малкото знаци, който е представен от три различни символа – Скорпион, Орел и Феникс. Всеки от тези символи представлява прогресия в съзнанието или промяна. Освен че сменя кожата си от време на време, претърпявайки метаморфоза, не бива да забравяме, че има опашка, с която ако не внимава, може да ужили и себе си.

Слънцето се премества във водния знак Скорпион на 23 октомври, като този транзит е подходящ момент да се съсредоточим върху промените, които настъпват в живота ни.

20 характерни черти на зодия Скорпион

На 1 ноември се отключва нумерологичния код 111, тъй като това е 1-ви ден от 11-ия месец, а 111 е ангелско число, което показва нови начала, положителна енергия и че вашите ангели са наблизо. Ако често виждате 111, това може да означава, че се подготвяте да започнете нова глава от живота си. Но 111 показва, че имате закрила, докато се движите през живота.

Зодиите с най-силна интуиция

На 4 ноември пък ни очаква новолуние в Скорпион. По времето на това новолуние имаме много водна енергия, която е мека, интуитивна и ни насърчава да вървим по течението. Въпреки че това е положителна енергия за работа, от друга страна може да имаме усещането, че сме в застой или дори да се окажем обсебени от дадена ситуация. Застоялата вода в крайна сметка се замърсява, а това новолуние ще ни го напомни. Важно е да не бъдем твърде упорити или крайни в мисленето си, а да оставим нещата да текат като водата. Разбира се, темата за новолунието ще я засегнем в отделна статия.

Друго значимо събитие, което ще се случи през сезона на Скорпиона на 19 ноември е пълнолуние и частично лунно затъмнение в Телец. Това е нов цикъл. Лунните затъмнения представляват портали на затваряне, кулминация и край. Емоциите ни могат да бъдат интензивни при затъмнение, тема, която също ще засегнем отделно.

Очаква се интересен и динамичен скорпионски сезон.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота