Всичко за зодиите

Талисмани за късмет за зодия Скорпион

Вижте кои да носите като аксесоар

23.10.2021г. / 12 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В астрологията знакът Скорпион е женски знак на водната стихия, който е повлиян от планетата Марс. Представителите на зодията са много енергични, смели, изпълнени с жизненост, но понякога са много импулсивни и егоистични. Отмъстителният дух и нервността също са характеристики на Скорпиона.

Родените под знака на зодията често обичат предмети с дълбок смисъл. Такива като подкови, лунни или змийски символи, сребро, които представляват сила за острия ум на Скорпиона.

Знакът Скорпион ще бъде подкрепен и от емблематичния скарабей, който за египтяните е бил символ на вечността. Скарабеят ни показва един вид кръстопът, който трябва да изберем. Ако ви предстои да тръгнете по изцяло нов път и искате да разширите своите хоризонти, това е подходящ талисман.

                                       Малки фигурки на скарабей. Снимка: Istock

За този знак са характерни черното и червеното като цветове. Но чудесен талисман за късмет би бил аквамаринът, като декорация в дома, аксесоар. За аквамарина се смята, че носи дълголетие, щастие и страст.

Защо жените Скорпиони са толкова специални?

Красивият камък има и силно защитно действие, като спомага и за подобряване на взаимоотношенията с другите. Друг талисман, който може да носите, ако сте родени под тази зодия или да поднесете като подарък е корал, под формата на бижу.

Цветът му символизира страст, чувственост, стимулира сексуалното желание. Също така, коралът стимулира въображението, креативността, вдъхновението, късметът, енергията, радостта. Подходящ е когато трябва да се явяваме на изпит, интервю за работа.

20 характерни черти на зодия Скорпион

Но бихте могли и да носите хематит. Друг талисман за късмет, представляващ астрологичния знак Скорпион. В астрологията висулката с хематит носи късмет и напредък в кариерата. Също така благоприятства работата, инвестициите, помага, когато трябва да се вземат важни решения.

Нефритът пък е камък, който привлича късмета, повишава увереността и собствените сили. Благоприятства любовния живот.

Красиви елементи в бижутата и тяхното символно значение

Фигурки, предмети или висулки с изобразени орел, птица, са чудесни талисмани за подчертаване на ясната визия, смелостта и силата.

Знакът Скорпион ще бъде подкрепен и от емблематичния скарабей, който за египтяните е бил символ на вечността. Скарабеят ни показва един вид кръстопът, който трябва да изберем. Ако ви предстои да тръгнете по изцяло нов път и искате да разширите своите хоризонти, това е подходящ талисман.

Коментирай
Свободно време