Днес в рубриката ни „Вдъхнови се с Константина Живова“, споделяме няколко трика, с които телевизионната водеща успява да се събуди. Нейното ежедневие е изключително динамично. Необходимо е, не само да изглежда свежо пред камерата, но и мисълта й да е будна. Ето нейните съвети за успешно събуждане. 

Сигурна съм, че почти всички имаме проблем със ставането сутрин. Аз ставам рано, но колкото и рано да си лягам, това не ми помага в събуждането.Ако имате проблем със събуждането, ето няколко идеи, които може да опитате:

Много е важно да се вълнувате за предстоящия ден. Намерете си причина, за която да мислите и тя ще ви стимулира да се разсъните по-бързо. Това наистина действа.

Всяка вечер преди лягане много от нас навиват алармата по 3 пъти, за да ги събуди сутрин. Няма смисъл от това, защото така събуждайки се, през 15 минути, за да я спрем намразваме ставането, та дори и целия ден. Затова  навийте алармата си веднъж, но оставете телефона далече от вас.

Не избирайте, като мен аларма, която по-скоро ще ви приспи, но и не избирайте звук, който ще ви стресира.

Е, вече сте станали. Алармата звъни от другия край на стаята. Щом сте на крака, не взимайте телефона в леглото. Спрете алармата и отидете в банята. Измийте се добре и изпийте една студена чаша вода. Това ще ви освежи и събуди.

Може би все още ви се спи? Отидете в хола или кухнята и пуснете телевизора, но на музикален канал. Слушайте музиката, която ще ви накара да се усмихнете.Сега светнете лампите и отворете прозореца.

Вдишайте дълбоко за секунди и си направете кафе. Казват, че ако се научите сами да си обещавате материални, малки подаръци и си ги подарявате, след като сте станали рано, ще имате повече желание да ставате сутрин. Разбира се, трябва да знаете, че ранното лягане е препоръчително.

Успех на всички!

Снимка: istock