Вдъхнови се с Константина Живова

На 15 септември ще е късно

Една дата, която променя всичко

09.09.2016г. / 15 40ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Наближава първият учебен ден. Родители и деца се вълнуват и в желанието си всичко да бъде перфектно, забравят за някои малки, но много важни моменти. Днес в рубриката ни „Вдъхнови се с Константина Живова“ споделяме как чаровната телевизионна водеща се подготвя за първия най-важен ден в живота на малката си принцеса. Нейните думи ще ви напомнят, че децата ви се нуждаят по-често от компанията и вниманието ви, вие също.

След броени дни, животът на някои от нас ще бъде различен. Моят син или твоята дъщеря ще пораснат пред очите ни буквално за минути. За да преживееш по-лесно този вълнуващ момент, бих искала да те посъветвам нещо. Не, че аз съм критерий или съм измислила топлата вода, но съм майка и съм в същото емоционално състояние като твоето. Имаш още малко време.

Няколко дни. Дни, в които можеш да се насладиш на моментите по детски с твоето малко-пораснало дете. Затова хвани малкото си прекрасно същество за ръката и влез в детската му стая. Знам, че понякога си пренебрегвал/а този момент и си намирал/а хиляди други задължения, които да свършиш, а играчките са били твоя заместник.

Но днес ще е друго. Изсипи целия кош. Позволи всички щуротии, които ви хрумнат заедно и обърнете детската стая с краката нагоре. Не се замисляй колко време ще подреждаш и колко е мръсно. Не мисли.

Погледни детето си в очите. Виждаш ли? Това си пропуснал. Този блясък, който всички ангажименти са загасили или ги е имало, но ти не си успял да им се порадваш. Е, сега е моментът. Наслади му се. Той никога няма да се върне. След няколко дни ще е друго. Ще е датата, която винаги ще те връща към този ден! Ще бъде 15 септември.

Коментирай