RSS

Подходящи чайове за всяка кръвна група

Помагат ни да балансираме

11.10.2018г. / 07 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма нищо по-хубаво от чаша ароматен чай с добавени вкусове, като мед канела или парче лимон, в компанията на приятелки и здравословни сладкиши.

Кой е любимият ви чай и колко често се наслаждавате на вкуса му? Има толкова много видове чай. Някои ни помагат да елиминираме излишните течности от тялото, други подобряват метаболизма и енергията ни, има и такива, които действат слабително, енергизиращо.

В следващите редове споделяме няколко полезни чая според кръвната група.

Чай за кръвна група 0

Хората с този тип кръвна група са по-склонни към стомашни проблеми, които могат да се проявят като киселинен рефлукс. Добре е да внимават с консумацията на глутенови и млечни храни. За да намалят тези неразположения е добре да добавят към дневното си меню чай от джинджифил.

Той е чудесен при гадене, стомашни болки и подувания. Може да го редуват и със зелен чай сенча, който има редица ползи за здравето.

Хранене според кръвната група

Чай за кръвна група А

Това е вторият най-често срещан тип кръвна група. Ако вашата е тази, то най-вероятно сте по-склонни към тревожност. Едни от най-добрите чайове, които могат да ви помогнат да балансирате нервите си са зелен чай, чай от жасмин и невен.

6 мощни билки срещу мигрена

Чай за кръвна група В

Хората, които са с кръвна група В, често изглеждат летаргични, бавни, склонни са към напълняване, забавен метаболизъм, страдат от безсъние. За тях подходящи са зелен чай, ройбос, маточина, черен бъз.

Свързани статии

Чай за кръвна група AB

Кръвната група AB е най-рядко срещаният тип. Ако вие сте с такава, значи се отличавате със силна интуиция и това, че се справяте добре в стресови ситуации, но може да се нуждаете от стимулиране на либидото. Също така е добре да внимавате с консумацията на кофеинови напитки. Подходящи напитки за вас са жълт чай, зелен чай, ментов и боровинков чай.

Коментирай