Меню

Рецептата на Алиша Силвърстоун за тиквен пай

25 юли 2018 | 09:32 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г пюре от тиква
½ чаша кленов сироп
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица карамфил
1 щипка индийско орехче
3 супени лъжици царевично нишесте 
300 г тофу
1 готова кора за пай
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Пасирайте тиквеното пюре с кленовия сироп или смесете в блендер. Добавете сол. Разбъркайте. Добавете подправките, нишестето и тофу. Разбъркайте добре с лъжица, докато съставките се смесят. 

Намазнете и набрашнете форма за пай. Разстелете в нея кората за пая. Напълнете я равномерно с пълнежа. Печете за около 15-20 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 60 минути. Охладете и сервирайте. 

Снимка: Reuters/ Pixabay

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай