![4 чаши зеленчуков бульон
3 стръка аспержи, нарязани
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
1 чаша ориз арборио
½ чаша бяло вино
1 голяма щипка шафран
1/8 чаша пресен магданоз, нарязан
настърган пармезан за поръсване](/media/files/resized/article/654x358/655/c1fe646f1e5d1b1749fcce9f152a4655-6302b4d27492bbcee300c9cfcc5270f8.jpg)
60 мин.
-
Порции: 4
Загрейте разтворения бульон, докато кипне. В друг тиган бланширайте аспержите за 1-2 минути и ги оставете настрана.
В дълбок тиган на средна температура загрейте мазнината. В нея задушете лука, докато стане прозрачен. Добавете арбориото, виното и шафрана. Разбъркайте и оставете, докато течността се абсорбира. Добавете бульона, разбърквайте периодично, докато ризотото започне да става меко и кремообразно и цялата течност бъде абсорбирана.
Аранжирайте ризотото в подходяща купа за сервиране. Гарнирайте с аспержите встрани. Поръсете с пармезан и магданоз.
Снимки: Reuters/ iStock
Вижте още: