Овкусете пилешкото със солта и пипера. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешките парчета, докато добият кафеникав загар. Извадете ги и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.

Увеличете котлона на силна температура. Добавете в мазнината чесъна, както е разполовен и мащерката, както е на стръкове. Така ще можете да ги отстраните по-лесно, след като пуснат ароматите си. Пържете, разбърквайки, докато покафенеят.

Върнете пилешкото обратно. Поръсете с оцета и оставете да се редуцира. Добавете соевия сос, меда и разбъркайте пилешкото, така че да се оваля добре в тях.

Бланширайте за няколко секунди резените лимон в гореща вода на котлона. Нека течността да заври за около 10 минути. Ще бъде готово, когато добие консистенция малко по-рядка от сироп.

Прехвърлете пилешкото в лимоновата глазура, за да се глазира. Добавете ситно нарязания магданоз.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още: