Смесете месото, предварително пресовано на кайма заедно с лука, яйцето, хлебните трохи, солта, джинджифила, млякото. Омесете и оформете кюфтенца. Загрейте мазнина в тиган на средна температура и пържете до кафяво. Свалете кюфтенцата от котлона и ги подредете в тава за печене. Сложете ги във фурната на ниска температура, само колкото да ги поддържа топли. 

Междувременно смесете царевичното нишесте със захарта, оцета, соевия сос и сиропа от консервата с ананаса. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка. Изсипете в тигана с мазнината от кюфтетата. Загрейте на слаб огън и деглазирайте тигана. След като сместа започне да се редуцира, разбърквайте в продължение на още една минута. Върнете кюфтетата в соса. Добавете зелените чушки и парченцата ананас. Гответе няколко минути и сервирайте. 

Снимка: Reuters/ istock

Опитайте още: